Po pohárové prohře v Plzni se bude Zbrojovka rvát o ligové body v Teplicích

Po pohárové prohře v Plzni se bude Zbrojovka rvát o ligové body v Teplicích

Brňané mají za sebou opět dva zápasy v jednom týdnu, třetí je čeká tuto neděli, kdy se představí na půdě čtvrtého celku tabulky - Teplic. Výkop je naplánován na 17 hodin.

Zbrojovka nastřádala v posledních třech kolech sedm bodů, třízápasová série bez prohry se brněnským hráčům povedla letos poprvé. To znamenalo posun se tak do klidnějších vod tabulky, jasno o záchraně ale zdaleka není a potřeba je každý bod.

Severočeši mají příjemnější starosti - atakují pohárové umístění, na třetí Mladou Boleslav ztrácejí čtyři body. S místenkami do fotbalové Evropy může navíc zamíchat domácí pohár, motivaci tedy má domácí celek jasnou. Navíc musí svěřenci Zdeňka Ščasného napravit nepovedený duel z minulého kola - v Ďolíčku podlehli zachraňujícím se Bohemians 1:3.

Výkop další ligové bitvy je v neděli 20. dubna v 17 hodin.

Vzájemné zápasy

Zbrojovka čeká na venkovní výhru od loňského srpna, jak je všem dobře známo. V Teplicích ovšem ze tří posledních zápasů dva vyhrála, doma s tímto celkem uhrála po návratu mezi elitu čtyři body a v živé paměti je zejména podzimní bitva, která skončila poměrně překvapivou výhrou Brna 3:2.

Bilance z posledních deseti duelů je vzácně vyrovnaná. Čtyřikrát se radovalo Brno, čtyřikrát Teplice a dva duely skončily remízou. Zajímavé je, že z oněch čtyř brněnských výher se tři zrodily na stadionu Na Stínadlech.

Situace soupeře

Umístění v tabulce i poslední zápas jsme již nakousli. Před prohrou u "Klokanů" Tepličtí zdolali doma Příbram 1:0, remizovali v Jablonci a prohráli doma s Mladou Boleslaví, aktuální forma tedy není úplně snová.

Chybět jim navíc bude jeden ze dvou desetigólových střelců - Aidin Mahmutović. V tom si oba kluby mohou podat ruku, neboť i Zbrojovka postrádá svého nejlepšího střelce, šestigólového Markoviće. Mimo hru by dále měl být z domácího celku Lüftner a z hostujícího (kromě dlouhodobých marodů Kaščáka, Avdiće, Mezlíka a Traorého) i distancovaný Keresteš. Otazník visí nad startem Košťála, autora prvního gólu podzimního vzájemného utkání.

další články

U19: Zbrojovka nestačila na Pardubice
Mládež
28.03.2024 | Martin Lísal

U19: Zbrojovka nestačila na Pardubice

B r n o - Dorostenci Zbrojovky ve čtvrtečním utkání dorostenecké ligy přivítali Pardubice. Na...
PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B
A-tým
27.03.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B

B r n o - Jediná jarní reprezentační pauza je minulostí a druhá nejvyšší soutěž pokračuje dvacátým...
SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?
Ostatní
27.03.2024 | Martin Lísal. FOTO: fotbal.cz

SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?

B r n o - Březnová reprezentační pauza je u konce, do svých týmů se postupně vracejí i hráči...