Byli jsme uvolnění, hráli jsme bez nervů, vzpomíná brněnský brankář na výhru 3:2 v Plzni loni v lize

Byli jsme uvolnění, hráli jsme bez nervů, vzpomíná brněnský brankář na výhru 3:2 v Plzni loni v lize

Ve čtvrtfinálové odvetě se Slavií na domácím hřišti zneškodnil Martin Doležal pokutový kop Juharovi a výrazně tak přispěl k postupu Zbrojovky mezi nejlepší čtyři týmy Poháru České pošty. V pondělí si pak odbyl premiéru v tomto ročníku i v lize a proti Olomouci udržel čisté konto.

„Sigma neměla moc šancí, do ničeho vážnějšího jsme je nepustili, kluci v obraně odvedli perfektní práci,“ vracel se k pondělnímu vítěznému duelu s Hanáky gólman. Z rytmu jej nevyvedla ani zhruba sedmiminutová přestávka, způsobená krupobitím. „Balón pak klouzal a blbě se chytal. Musel jsem být dvojnásob ve střehu. Ale jak jsem říkal, obrana přede mnou odvedla výbornou práci a k ničemu soupeře nepustila. Oni zahrozili jen jednou, ze standardní situace a to jsme společně vyřešili,“ dodal gólman.

V lize se Zbrojovka dostala do klidnějších vod. Teď ji ale čeká Pohár České pošty. „Je to pro nás něco navíc,“ přiznává Doležal. Dobře ví, co ho a celý tým na západě Čech čeká. „Plzeň je špičkovým tuzemským klubem, už nemá šanci na titul a o to více půjde po zisku domácího poháru. My tam jedeme s tím, že nemáme co ztratit,“ říká „Dolik“.

V podobné situaci byla Zbrojovka před rokem a půl, kdy jela do Plzně na začátku ligové soutěže jako nováček a slavně tam zvítězila 3:2. „To víte, že si to pamatuju. Šli jsme do utkání s tím, že jsme se ničeho nebáli, byli jsme uvolnění, bez větších nervů. Dokázali jsme se oklepat z inkasovaných gólů a vždy na to střelecky zareagovat,“ vzpomíná si. „Bylo by dobré něco takového zopakovat, ale naším cílem bude uhrát takový výsledek, který by nám dával nějakou naději do odvety a my v ní měli stále o co hrát,“ zakončuje Doležal.

další články

Zápasový bulletin na utkání se Spartou B
A-tým
29.03.2024 | Martin Lísal

Zápasový bulletin na utkání se Spartou B

B r n o - V den utkání je tu samozřejmě i čerstvý zápasový bulletin, který je k přečtení online na...
U13: Šest gólů a výhra na Sigmě!
Mládež
28.03.2024 | Martin Lísal

U13: Šest gólů a výhra na Sigmě!

O l o m o u c - Mladší žáci Zbrojovky (U13) zůstávají ve finálové nadstavbě i po třech kolech...
U12: Zbrojovka v Olomouci bez bodů
Mládež
28.03.2024 | Martin Lísal

U12: Zbrojovka v Olomouci bez bodů

O l o m o u c - Mladší žáci Zbrojovky (U12) podlehli ve třetím utkání nadstavby na hřišti Olomouce...