Naším cílem je uhrát takový výsledek, který by nám dával naději do odvety, říká trenér Kotal

Naším cílem je uhrát takový výsledek, který by nám dával naději do odvety, říká trenér Kotal

Další anglický týden čeká náš první tým. Po úspěšném pondělním ligovém utkání s Olomoucí (2:0) jede Zbrojovka v semifinále Poháru České pošty na první duel do Plzně. Hraje se ve čtvrtek od 17.30 hodin.

Po soupeři ze stejného výkonnostního „koše“ tuzemského fotbalu čeká nyní Zbrojovku protivník z vyššího patra – Viktoria Plzeň. Tým už ztratil reálnou šanci na obhajobu mistrovského titulu a tak si vytkl za cíl získat v této sezoně alespoň Pohár České pošty. A k tomuto cíli musí ve dvou utkáních přejít právě přes Zbrojovku. „V lize udělali důležité tři body, což jim možná přineslo uklidnění. Nejsem si jistý, jestli se z toho důvodu nebudou více soustředit na pohár. My se ale musíme zaměřit sami na sebe a vědět, co chceme. A to je postup přes Brno,“ citovaly webové stránky Viktorie trenéra Dušana Uhrina ml. Ten ostatně pohárovému cíli přizpůsobil i sestavu v minulém kole, kdy nechal některé opory odpočívat.

Zbrojovka v pondělí udělala důležitý krok k záchraně, ale trenér Kotal jedním dechem dodává: „Situace u dna tabulky ještě není vyřešena, ale pro nás jsou tři body získané s Olomoucí hodně důležité nejen z pohledu matematického, ale z důvodu získání sebevědomí.“ Trenér minulý týden avizoval, že jej vždy zajímá jen nejbližší utkání a tím je nyní Plzeň. „Samozřejmě chceme v poháru uspět. Ale je třeba si uvědomit, že máme velmi úzký kádr, proto dostanou šanci i další hráči. Naším cílem je uhrát takový výsledek, který by nám zaručoval dobrou šanci do odvety na případný postup,“ přeje si Kotal. „Hrát finále domácího poháru by bylo velkým úspěchem.“

Co se týče zdravotního stavu, tak ze hry vypadl Markovič, jehož zraněný stehenní sval vyřadí do konce sezony. Naopak se už vrátil do kádru Pašek a hned vypracoval gólovou příležitost pro Malíka. Zbrojovka odjíždí na západ Čech o den dříve, jak je jejím zvykem, tedy po středečním odpoledním tréninku. Odveta se hraje na 1. máje od 19 hodin na Srbské. Ve druhém semifinále hrají spolu Jablonec a Sparta, první zápas je na programu ve středu v 17 hodin (ČT Sport).

další články

Program týmů Zbrojovky v týdnu od 22. do 28. dubna
Ostatní
22.04.2024 | Martin Lísal

Program týmů Zbrojovky v týdnu od 22. do 28. dubna

B r n o - Během posledního dubnového víkendu se "áčko", rezerva i dorostenecké týmy představí na...
U12: Zbrojovka zdolala Zlín
Mládež
21.04.2024 | Martin Lísal

U12: Zbrojovka zdolala Zlín

B r n o - Mladší žáci Zbrojovky (U12) přivítali o víkendu v Horních Heršpicích mužstvo Zlína. V...
U13: Zbrojovka remizovala se Zlínem
Mládež
21.04.2024 | Martin Lísal

U13: Zbrojovka remizovala se Zlínem

B r n o - Mladší žáci Zbrojovky (U13) hostili v utkání finálové nadstavby. Z převahy a řady šancí...