Rádi bychom se fanouškům odvděčili lepším výkonem, řekl trenér Kotal před nedělním utkáním

Rádi bychom se fanouškům odvděčili lepším výkonem, řekl trenér Kotal před nedělním utkáním

B r n o - Zbrojováci v týdnu nabrali tolik důležité sebevědomí a to se nyní chystají zúročit v utkání s Duklou. Trenér Václav Kotal tímto duelem načne druhou stovku ligových zápasů v pozici hlavního kouče.

Jeho dosavadní bilance je mírně nepříznivá - 34 výher, 26 remíz a 40 proher. První stovku zakončila prohra na Slovácku. "K tomu už bych se nerad vracel, teď nás čeká Dukla. Na Slavii se nám povedlo zrealizovat to, co jsme chtěli, a podobný výkon nám může přinést v neděli úspěch."

A Zbrojovka úspěch potřebuje. "Po dnešním utkání Bohemky s Baníkem můžeme být na sestupové pozici a cílem je, abychom na ní po neděli zase nebyli. K tomu nám může pomoci zodpovědný a jistý výkon v defenzivě, podpořený efektivitou v útočné fázi," má jasno kouč.

Snadný soupeř nás ovšem nečeká. Po návratu do ligy Zbrojovka s Duklou hrála třikrát, nezískala ani bod. "Soupeř bude určitě kvalitnější v kombinační fázi, než byla ve středu Slavia. Tuto jejich obrovskou přednost musíme eliminovat. Co se individualit týče, tak Pospěch dokáže dostat ostatní hráče do hry, nebezpečný je i rychlý Mareš a technicky zdatný Berger," pokračoval Kotal, který právě na Dukle začínal svou brněnskou misi (prohrou 1:2).

Soupeře navíc - stejně jako Zbrojovku - po nepříliš povedených zápasech povzbudila výhra v poháru, Dukla dokázala zdolat Spartu. "Jsou v podobné situaci. Pro nás je ale aktuálně důležité, jak pohár vyšel nám. Věděli jsme, že po takovém výsledku jako na Slovácku je nejlepší vyhrát, což se povedlo, branek jsme mohli dát i víc. V tom máme stále rezervy," upozorňuje trenér i na nedostatky ve hře.

Nadcházející sérii "domácích" utkání zase až tak neřeší. "Nechci používat klišé, že jdeme zápas od zápasu, ale nás teď opravdu zajímá jen Dukla. Na to se koncentrujeme," potvrdil.

Co se marodky týče, David Pašek už trénuje individuálně. "Uvidíme, kdy se připojí ke kolektivu. Mohu prozradit, že sestava proti Dukle se nebude příliš lišit od té na Slavii," naznačil Kotal, který pro pohár udělal některé dílčí změny. Počítat navíc může i s uzdravenými Košťálem a Kroupou.

"Na závěr bych chtěl touto cestou pozvat fanoušky na zápas, který je pro nás opravdu důležitý. Hrajeme o záchranu a podporu potřebujeme, i když se nám třeba nedaří. Rádi bychom se fanouškům výkonem odvděčili lepším výkonem, než jaký jsme předvedli v posledních ligových zápasech," zakončil Kotal prosbou dnešní tiskovku.

další články

Novým majitelem klubu se stává Libor Zábranský
A-tým
25.04.2024 | Klub

Novým majitelem klubu se stává Libor Zábranský

B r n o - Fotbalový klub FC Zbrojovka Brno mění svou vlastnickou strukturu. Novým majoritním...
Program týmů Zbrojovky v týdnu od 22. do 28. dubna
Ostatní
22.04.2024 | Martin Lísal

Program týmů Zbrojovky v týdnu od 22. do 28. dubna

B r n o - Během posledního dubnového víkendu se "áčko", rezerva i dorostenecké týmy představí na...
U12: Zbrojovka zdolala Zlín
Mládež
21.04.2024 | Martin Lísal

U12: Zbrojovka zdolala Zlín

B r n o - Mladší žáci Zbrojovky (U12) přivítali o víkendu v Horních Heršpicích mužstvo Zlína. V...