Čtyři góly a pozvánka do reprezentace - solidní víkend Davida Štrombacha!

Čtyři góly a pozvánka do reprezentace - solidní víkend Davida Štrombacha!

B r n o - Osmnáctiletý útočník David Štrombach si na sobotní utkání na Slovácku připravil výtečné představení - pod výhrou 6:1 se podepsal čtyřmi góly, na zbylé dva přihrál.

"Měl jsem i štěstí, hlavně u toho prvního. Tolik gólů jsem v dorostu dal poprvé. Hrajeme teď na jaře trochu jinak, víc po zemi, technicky, a zvykli jsme si na sebe. I proto ty výsledky," říkal po utkání skromně.

Brněnský ofenzivní hráč tak zdvojnásobil svou dosavadní letošní bilanci. Těšit jej to mohlo tím spíš, že se na utkání byl podívat i jeho tatínek. "Jezdí často, hned mi gratuloval. I k nominaci do národního týmu," přešel hned Štrombach k dalšímu bodu našeho povídání - pozvánce do reprezentace U18, která v dubnu odehraje dva přípravné zápasy s Irskem.

Na sraz pojede i se spoluhráčem Jakubem Šuralem. "Už jsem se jej ptal, jak to v týmu chodí, těším se. Je to poprvé, co na takovou akci jedu," neskrýval radost a potvrdil, že aktuálně prožívá asi nejlepší dny od doby, kdy přešel do dorostenecké kategorie.

Osmnáctiletý útočník, jehož vzorem je Cristiano Ronaldo, těží i z prostoru, který dostává. "V zimě odešli někteří hráči do juniorky, takže těch minut je víc," souhlasí. A Štrombachův fotbalový sen? "Hrát první ligu za muže," vystřelí bez přemýšlení.

Není to náhoda, komentuje jarní výsledky René Wagner

Trenér "devatenáctky" René Wagner může být zatím na jaře spokojen. Tým vyhrál čtyři z pěti zápasů, nastřílel dvacet branek. "Není to náhoda. Už na podzim jsme měli zápasy bohaté na góly, ale srážela nás produktivita. Od ledna se ale v naší hře objevují jiné prvky, zlepšili jsme kombinaci, rozehrávku, čteme hru soupeře a výsledný mix nám vyhovuje. Už v přípravě jsme hráli solidně, dokázali jsme přehrávat i týmy dospělých hráčů. Na začátku ligy přišla drobná nervozita, větší tlak, ale kluci to zvládají. Rezervy ovšem samozřejmě jsou," naznačuje, že prostor na zlepšení se najde.

Podobným progresem prošel dle kouče i David Štrombach. "Na Slovácku to byl jeho zápas, prokázala se oprávněnost reprezentační pozvánky. David pochopil, jak se má na hřišti pracovat, od prvního dne zimní přípravy to je hodně znát," vykládal Wagner, sám slovutný střelec.

Možná paradoxně byl dosavadním vrcholem jara zápas na Spartě - tedy jediný, který Zbrojovka nevyhrála, remizovala 2:2. "Začali jsme s respektem a prohrávali 0:2, pak ale přišla změna. Vyrovnali jsme až v závěru, při lepší produktivitě bychom vyhráli - nastřelili jsme tři tyče, měli řadu dalších šancí. Toho si vážím, protože se v minulosti mnoha týmům nepovedlo dotáhnout na Spartě dvoubrankovou ztrátu," vzpomínal Wagner na duel.

Nyní se Zbrojovka před Spartu posunula, je třetí a na druhou příčku ztrácí čtyři body. Při aktuální formě nic, co by se nedalo stáhnout. Další duel odehraje Brno v sobotu 29. března od 13 hodin proti Teplicím (na hřišti Sparty Brno v Komárově).

Co se vyplatí sledovat

  • Zbrojovka - Teplice, 29.3. od 13 hodin (hř. Sparty Brno)
  • Reprezentační dvojzápas s Irskem - 1.4. (Lhota u Kladna), 3.4. (Libčice nad Vltavou) - účastníci David Štrombach, Jakub Šural, náhradník Tomáš Weber.
  • Kvalifikace na ME U17, 26.3. ČR - Anglie, 28.3. ČR - Itálie, 31.3. ČR - Albánie, Zlín/Uherské Hradiště - účastníci David Záleský, náhradník Jiří Floder

další články

VIDEO: Trenér Kříž po utkání s Vyškovem
A-tým
20.04.2024 | Martin Lísal

VIDEO: Trenér Kříž po utkání s Vyškovem

D r n o v i c e – Sobotní dopolední utkání ve Vyškově nabídlo nakonec dvě branky, po jedné na každé...
Remízu s Vyškovem zařídil Alijagić
A-tým
20.04.2024 | Daniel Král. FOTO: Petr Nečas

Remízu s Vyškovem zařídil Alijagić

D R N O V I C E - Po výhře s Jihlavou se Zbrojováci vydali k dalšímu utkání do Drnovic, kde svá...
Změna otevírací doby Fanshopu
Ostatní
19.04.2024 | Martin Lísal

Změna otevírací doby Fanshopu

B r n o - Oficiální zbrojovácký Fanshop přechází od pondělí 22. dubna na novou otevírací dobu. Nyní...