Junioři si poradili s Varnsdorfem a nadále vévodí lize

Junioři si poradili s Varnsdorfem a nadále vévodí lize

B r n o - Zdá se, že juniorka opět najela na vítěznou vlnu. Po dvou výhrách venku uspěla i doma, předposlední Varnsdorf zdolala s přehledem 5:0. Všech pět střelců si připsalou svou první branku v dresu juniorky.

Zbrojovka naplňovala od úvodních minut papírové předpoklady a do soupeře se pustila s chutí. V první šanci se ocitl Brigant, Pilievův centr poslal hlavou nad břevno.

Další centr do vápna už ale znamenal vedení - obrana Varnsdorfu míč odvrátila jen za šestnáctku a Filip Studený jej bez váhání poslal zpět na branku, Klouda neměl šanci zasáhnout - 1:0.

Zvýšit vedení mohl Vávra, který se řítil sám na Kloudu, ovšem nevyzrál na něj. Navlas stejně dopadl na druhé straně Jurča. Veselý do té doby sice mnoho práce neměl, ale když bylo třeba, zakročil a podržel mužstvo. Šance vyprovokovala Zbrojovku k opětovnému zvýšení tempa a výsledkem byl Krškou zahraný rohový kop, po němž trestuhodně volný Dominik Duda zvýšil na poločasových 2:0.

Po změně stran se chvilku hrál opatrný fotbal, pak ale Zbrojovka opět přeřadila na vyšší stupeň. Brigantovu hlavičku zastavil na brankové čáře jeden ze stoperů, o pár minut později se už ale skóre měnilo. Aktivní Krška opět vyslal jeden ze svých štiplavých centrů a po závaru se zblízka prosadil Petr Drahoš.

V tu chvíli už bylo zřejmé, že se obrat nebude konat. Výhru Zbrojovky potvrdila poslední desetiminutovka. Na jejím začátku byl opět Krškův centr, zakončený ve skluzu čtvrtou brankou - úspěšným střelcem se stal Nika Piliev. V samém závěru ještě přidal pátou branku Tomáš Brigant.

Náskok na čele tabulky zůstává nadále jednobodový, uspěla totiž i Mladá Boleslav. Příští utkání sehrají Brňané až 3. dubna doma proti Spartě (v pondělním 29. kole mají volný los).

Ohlasy trenérů


Richard Dostálek (Zbrojovka Brno): "Dnes se jedná o zasloužené vítězství, po celý zápas jsme byli lepším celkem. Přesto nemůžeme být úplně spokojení, mrzí zejména velké množství zahozených šancí, měli bychom být ještě produktivnější. Soupeře jsme také pustili do několika možností a za výhru musíme vděčit i Veselému, který nás zejména v první půli podržel."