Hladký udržel šestou letošní nulu, teď už se těší na Slovácko

Hladký udržel šestou letošní nulu, teď už se těší na Slovácko

B r n o - Co slíbil, to splnil - Václav Hladký odčinil chybu z utkání v Liberci a jistým výkonem vychytal proti Baníku nulu. Stačilo to ovšem pouze na bezbrankovou remízu, i proto by brněnský gólman nyní rád uspěl na Slovácku.

Tedy tam, kde v minulé sezoně nastoupil v 1. kole jako dvojka na lavici náhradníků. Asi málokdo by tehdy tušil, že po roce odchytá Hladký všech dvacet dosavadních zápasů, stane se oporou mužstva a v šesti duelech vychytá nulu. Více čistých kont má v lize jen Sparťan Vaclík.

Před námi je Slovácko. Pro fanoušky výjezd jara, co pro hráče? Jak to vnímáte?
Také prestižně, je to derby. A co si budeme namlouvat, pro nás nesmírně důležitý zápas. Musíme už něco uhrát venku, zejména poté, co jsme neporazili doma Baník. Dojede navíc hodně lidí z Brna a celkově by měla být parádní atmosféra.

Tak jako v minulé sezoně v prvním kole. Jak na to utkání vzpomínáte?
Seděl jsem na lavičce jako dvojka, vyhráli jsme a hráli dobře, navíc ta kulisa. Vzpomínám jen v dobrém. Bylo v tom i nadšení po návratu do první ligy, léto, úvodní zápas - vydařené po všech stránkách.

Teď je tu ovšem nová sezona a pro vás i nová pozice. Nechyběl jste ani minutu, udržel šestkrát čisté konto. Je to víc, než jste před sezonou čekal?
Já chtěl hlavně udělat maximum pro to, abych odchytal co nejvíc utkání. Nějaká předsevzetí, třeba co se nul týče, jsem si moc nedával, přece jen je to první sezona. Ten počet je samozřejmě příjemný, ale je před námi ještě deset kol a vím, že když tu bilanci rozšířím, týmu to pomůže.

Vraťme se ještě k Baníku. Čekal jste, že budete mít tolik práce?
Věděli jsme, že to nebude jednoduché. Zápasy týmů ze spodku tabulky jsou vyrovnané, pro nás je vlastně každý zápas těžký. Nejsme teď v situaci, kdy bychom soupeře válcovali.

Který zákrok byl nejošemetnější?
Bylo tam pár podivných momentů. Jedna střela z dálky, která asi z tribuny nevypadala vůbec nebezpečně - šel jsem si pro míč, ale ten se otřel o Aldu Schustera a já stihl jen reflexivně vytrčit ruku a míč vyrazit. A pak jeden centr zprava, pro který jsme si šli s Pavlem Košťálem a najednou jsem měl míč v náručí, aniž bych věděl jak. Tak trochu shoda náhod. Nepočítám samozřejmě to břevno, to bylo čisté štěstí.

A co moment, kdy za vás na čáře zaskočil Skalák?
To vyplynulo ze situace. Dlouhý aut, který propadl, což by se nemělo stávat. Ale před podobnými situacemi se krátce - slovem či dvěma - domluvíme, jak se případně zastoupit. Jsou to spíše automatismy, ne úplná náhoda. Víme o sobě.

Jste gólman, který se často a rád zapojuje do mezihry. Jakým způsobem se vám povedlo hodit za hlavu smolný moment z Liberce?
Upřímně - to byla věc, která se mi nestala snad od žáčků. A jen mne utvrdila v tom, že soustředit se musím na každý míč, každou činnost, nic nelze podcenit. Dalo mi to facku, ale věřím, že teď už se to zase nestane.

V termínu výjezdu na Slovácko hraje Kometa domácí utkání play-off, nemáte obavy, že vám to odláká část fanoušků? A sledujete vlastně, jak si kolegové vedou?
Nejsem zarytý fanoušek, i když hokej jako sport samozřejmě v televizi sleduju a na výsledky se podívám. Co se výjezdu týče, to není tak úplně o počtu. Fanoušci, kteří s námi jezdí ven, dokáží vytvořit skvělou kulisu kdekoliv a v jakémkoliv počtu. Tím spíš na Slovácku, kde jsou ideální podmínky, budou na menším prostoru, a tím i víc slyšet. Venku je to vždy jiné, protože jedou ti, co opravdu chtějí fandit, a jsou fantastičtí. I proto se musíme pokusit uspět a prolomit to.

Díky za rozhovor a ať se daří!

další články

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B
A-tým
27.03.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B

B r n o - Jediná jarní reprezentační pauza je minulostí a druhá nejvyšší soutěž pokračuje dvacátým...
SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?
Ostatní
27.03.2024 | Martin Lísal. FOTO: fotbal.cz

SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?

B r n o - Březnová reprezentační pauza je u konce, do svých týmů se postupně vracejí i hráči...
SOUHRN: Zbrojováci na hostování
Ostatní
25.03.2024 | Martin Lísal

SOUHRN: Zbrojováci na hostování

B r n o - V reprezentační přestávce je rubrika, mapující osud hráčů Zbrojovky na hostování,...