Čekání na gól, zhodnotili "bitvu bez koření" oba trenéři

Čekání na gól, zhodnotili

B r n o - Utkání Zbrojovky s Baníkem přineslo bezbrankovou remízu, která v boji o záchranu mnoho nevyřešila. Oba trenéři tak na pozápasové tiskovce netajili zklamání.

Jako první dostal slovo hostující František Komňacký. Ten se v letošní sezoně na Srbské objevil podruhé, v listopadu ještě trénoval Jihlavu. "Hráči dnes věděli, o co jde, s tlakem se vypořádali slušně. Myslím, že jsme měli i více gólových šancí, ale ten jeden gól, který by zápas řešil, jsme nedali," hodnotil.

Baník čeká na gól venku hodně dlouho a na výhru také. "Chybí nám rozhodnost, větší přehled. A i trocha štěstí, dnes jsme dali břevno, gólman Hladký zneškodnil rexlexivním zákrokem další šanci. Nakonec jsme zápas mohli i ztratit, což by pro naše mladé hráče bylo kruté," připomněl situaci ze samotného závěru - mohutný závar po Zavadilově přímém kopu.

Pak se dostal ke slovu domácí kouč Václav Kotal. Teprve podruhé nehodnotil domácí duel z pozice "vítězného" muže. "V první půli jsme byli hodně nervózní, nebyli jsme schopní plynulé hry. Ostrava měla gólovější šance než my. Ve druhé půli obě mužstva dělala méně chyb, gól nakonec nepadl. My se trefili na jaře jednou, což je samozřejmě ten největší a zásadní problém. I z důvodu, že se nám nepodařilo skórovat a soupeř měl více šancí, musíme bod brát. Zmínit musím i Vencu Hladkého, dnes nás podržel," komentoval duel.

Vzápětí ovšem razantně popřel, že by mu snad bod stačil. "Nemohu být s dneškem spokojen, zejména s předvedenou hrou. Mohli jsme odskočit soupeřům a to se nám nepovedlo." Tím spíše, že Bohemka doma zdolala Liberec 1:0. "Oba moravsko-slezské kluby bojují o záchranu a výhra Bohemky nám situaci ještě zkomplikovala. Věřím ale, že se tradiční bašty jako Brno a Ostrava v lize udrží. Boj to bude perný, čeká nás hodně bezesných nocí," dodal na závěr hostující Komňacký.

další články

U19: Zbrojovka nestačila na Pardubice
Mládež
28.03.2024 | Martin Lísal

U19: Zbrojovka nestačila na Pardubice

B r n o - Dorostenci Zbrojovky ve čtvrtečním utkání dorostenecké ligy přivítali Pardubice. Na...
PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B
A-tým
27.03.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B

B r n o - Jediná jarní reprezentační pauza je minulostí a druhá nejvyšší soutěž pokračuje dvacátým...
SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?
Ostatní
27.03.2024 | Martin Lísal. FOTO: fotbal.cz

SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?

B r n o - Březnová reprezentační pauza je u konce, do svých týmů se postupně vracejí i hráči...