Jako první se do boje pustí starší dorost, v sobotu hostí Jablonec

Jako první se do boje pustí starší dorost, v sobotu hostí Jablonec

B r n o - Ani áčko, ani juniorka. Prvními Zbrojováky, kteří začnou jarní ligové boje, jsou hráči staršího dorostu. Ti zakončili podzim na čtvrté příčce a v prvním jarním kole hostí v sobotu 22. února Jablonec.

Tomu patří dvacátá příčka, papírový favorit je tak jasný. Ovšem první jarní duely jsou ošidné. "Příprava byla slušná, líbily se nám výkony i celkové herní pojetí, vyšlo počasí. Uvidíme, jak se nám podaří nahradit hráče, kteří odešli do juniorky. Bojovat o šanci mohou ti, co na podzim tolik možností nedostávali, a já věřím, že nadále zůstaneme na špici," přibližuje trenér René Wagner aktuální rozpoložení týmu.

Jako náhrada za hráče, kteří povýšili v týmové hierarchii, přišli z mladšího dorostu dva borci ročníku 1997 - gólman Záleský a záložník Kučera. Prvního jmenovaného netřeba představovat, mládežnický reprezentant je jedním z klenotů Zbrojovky. "A Kučera se zatím jeví slušně, uvidíme, jak jej prověří liga. Věřím, že ti, co odešli, svou šanci pevně chytnou a ten posun potvrdí," komentuje Wagner.

Jeho mužstvo generálku na ligu zvládlo, v utkání líšeňského zimního turnaje porazili Brňané muže Ráječka 2:0 (trefili se Přichystal a Šural).

Kmenoví hráči staršího dorostu Adam Peš a David Pazourek dokonce v přípravě oblékli i dres prvního mužstva. "Věděli, že tam jdou jako výpomoc, ale neztratili se. Zejména David předvedl solidní výkon a byl u vstřeleného gólu. Je to pro ně obrovská zkušenost," věří Wagner.

Tomu dělá radost i fakt, že Jan Sedlák, který ještě v minulé sezoně hrál právě za "devatenáctku", pronikl do širšího kádru "áčka" a v zimě se mezi muži rozhodně neztratil. "Až takové překvapení to není. Je to dobrý hráč a po utkání v Ostravě, které jsme vyhráli, jsme mu řekli jasně, že ligové parametry může splňovat. Brzdila ho zranění, ale teď se mu vyhýbají a nese to ovoce," vysekl někdejší skvělý útočník mladému záložníkovi poklonu.

Výkop utkání je v sobotu 22. února ve 13 hodin, hraje se v areálu TCM.

další články

U19: Zbrojovka nestačila na Pardubice
Mládež
28.03.2024 | Martin Lísal

U19: Zbrojovka nestačila na Pardubice

B r n o - Dorostenci Zbrojovky ve čtvrtečním utkání dorostenecké ligy přivítali Pardubice. Na...
PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B
A-tým
27.03.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B

B r n o - Jediná jarní reprezentační pauza je minulostí a druhá nejvyšší soutěž pokračuje dvacátým...
SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?
Ostatní
27.03.2024 | Martin Lísal. FOTO: fotbal.cz

SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?

B r n o - Březnová reprezentační pauza je u konce, do svých týmů se postupně vracejí i hráči...