Jsem rád, že se nám daří filozofii trenéra převádět i na hřiště, těší kapitána Zbrojovky

Jsem rád, že se nám daří filozofii trenéra převádět i na hřiště, těší kapitána Zbrojovky

V pondělí to vypukne! Nažhavená Zbrojovka změří v Praze na Letné síly s neméně napruženým soupeřem. Sparta vede ligu, na podzim ani jednou neprohrála a bude chtít na konci jara slavit titul. „Je to velmi těžký soupeř, ale my máme správnou náladu,“ navozuje v naší debatě sparťanské téma kapitán týmu Pavel Zavadil.

Mít největšího favorita ligy hned na startu, to není panečku soupeř na rozehrání. „Víte, že mně je to celkem jedno, jestli hrajeme hned v úvodu s vedoucím týmem ligy?, pokládá si řečnickou otázku Zavadil a hned si na ni také odpovídá: „My musíme dát prostě sto procent do každého zápasu, který nás na jaře čeká. Vždyť hrajeme o záchranu. A je jedno, jestli začínáme se Spartou, Plzní a nebo s jiným týmem. Pro nás je podstatné, že jsme konečně filozofii trenéra Kotala nejen pochopili, ale také ji převedli na hřiště.“

Zápasy Zbrojovky na Spartě, to zrovna nebývají pro Brňany bodové hody. „Prostředí Sparty je velmi specifické, v hledišti sedí nejnáročnější diváci z celé ligy a to se promítá do výkonu hostujícího celku,“ soudí Pavel, který prostředí letenského stadionu velmi dobře zná ze svého někdejšího působení. „Ale to už je dávno, od té doby se tam moc změnilo, jen ta atmosféra zůstala,“ dodává brněnský kapitán.

Co proti letenské kvalitě vytáhnout, aby se sen o zisku ligového bodu stal skutečností? „Říkám to pořád, tvrdá a poctivá práce,“ zobecňuje Pavel a přidává: „Jasně že Sparta má svoji kvalitu, ale tu měly i Krasnodar a Pavlodar, které jsme na soustředění v Turecku porazili. Nesmíme podlehnout tomu, že hrajeme na Spartě.“

Do brněnské sestavy se během přípravy zapracovali i tři novicové – Keresteš, Šumbera a Malík. Všichni tři živí šanci, že si v pondělí zahrají ligový zápas, v případě prvních dvou by to byla premiéra v nejvyšší soutěži, u Honzy Malíka by šlo o druhé ligové utkání v životě. První odehrál v památném duelu se Spartou na Srbské, když loni v létě Zbrojovka zvítězila 3:2 a zachránila se. „V přípravě odváděli všichni solidní výkony, ale liga je o něčem jiném. Musí si to především srovnat v hlavě, tlak a stres jsou v mistrovských zápasech úplně jiné, než v přípravě,“ zakončuje kapitán.

další články

Program týmů Zbrojovky v týdnu od 22. do 28. dubna
Ostatní
22.04.2024 | Martin Lísal

Program týmů Zbrojovky v týdnu od 22. do 28. dubna

B r n o - Během posledního dubnového víkendu se "áčko", rezerva i dorostenecké týmy představí na...
U12: Zbrojovka zdolala Zlín
Mládež
21.04.2024 | Martin Lísal

U12: Zbrojovka zdolala Zlín

B r n o - Mladší žáci Zbrojovky (U12) přivítali o víkendu v Horních Heršpicích mužstvo Zlína. V...
U13: Zbrojovka remizovala se Zlínem
Mládež
21.04.2024 | Martin Lísal

U13: Zbrojovka remizovala se Zlínem

B r n o - Mladší žáci Zbrojovky (U13) hostili v utkání finálové nadstavby. Z převahy a řady šancí...