Příprava se výsledkově povedla, přálo nám i počasí, pochvaluje si trenér Kotal

Příprava se výsledkově povedla, přálo nám i počasí, pochvaluje si trenér Kotal

B R N O - Kromě sportovního ředitele brněnské Zbrojovky se čtvrteční tiskové konference před startem Gambrinus ligy ke slovu dostal také hlavní kouč týmu Václav Kotal. Ten shrnul zimní přípravu a novinky v kádru před startem jarní části Gambrinus ligy.

Trenér Kotal si pochvaloval celý průběh přípravy: „Absolvovali jsme ji tak, jak jsme si naplánovali. Počasí se k nám zachovalo přívětivě, takže jsme část tréninku mohli absolvovat i v Brně na přírodním trávníku, což bylo pro zdraví a chuť hráčů pozitivní. Nejlepší částí přípravy bylo soustředění v Turecku, které nám vyšlo výsledkově i co se týče počasí. Škoda jen toho posledního zkráceného utkání, které se nedohrálo kvůli dešti, protože právě v něm jsme si chtěli vyzkoušet jednu variantu. Nakonec jsme si to vyzkoušeli na tréninku v Brně, takže jsme s přípravou celkově spokojeni.“

Kouč se vyjádřil také k novým tvářím ve svém týmu. „Kromě Šumbery s Kerestešem je tu ještě Malík, který se nám vrátil z hostování v Třinci. Je možné, že k pondělnímu utkání již nastoupí i Jozef Dolný. U nových hráčů je opravdu důležité, jak zvládnou ligový stres. Atmosféru a stres ligového zápasu jim v přípravě nedokážeme vytvořit, takže budou mít ligový křest opravdu kvalitní,“ usmívá se trenér nad faktem, že noví hráči poprvé naskoči proti silné Spartě.

„Uvidíme, jak se s tím vypořádají. V tréninku se každopádně jeví dobře. Výjimkou jsou ale samozřejmě zranění, protože v závěru přípravy nás sužují zdravotní problémy některých hráčů,“ lituje trenér Kotal, který však věří, že alespoň někteří z hráčů se před prvním utkání se Spartou dají do pořádku.

Kteří hráči by nastoupit mohli, a kteří ne, si budete moci přečíst v samostatném článku, věnovanému nadcházejícímu utkání s pražskou Spartou.

další články

Změna otevírací doby Fanshopu
Ostatní
19.04.2024 | Martin Lísal

Změna otevírací doby Fanshopu

B r n o - Oficiální zbrojovácký Fanshop přechází od pondělí 22. dubna na novou otevírací dobu. Nyní...
PREVIEW: Béčko hostí Velké Meziříčí, hraje se v ADAX INVEST Areně!
B-tým
19.04.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Béčko hostí Velké Meziříčí, hraje se v ADAX...

B r n o - Brněnský B tým se podruhé v této sezóně představí na hlavním hřišti v ADAX INVEST Areně....
PREVIEW: V sobotu nás čeká Vyškov!
A-tým
19.04.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: V sobotu nás čeká Vyškov!

B r n o - Anglický týden zakončí Zbrojovka utkáním na hřišti druhého Vyškova. Hraje se v sobotu 20....