V pondělí začíná sezona i juniorce, představí se v Plzni

V pondělí začíná sezona i juniorce, představí se v Plzni

B r n o - V pondělí 24. únoranezačíná fotbalové jaro jen prvnímu týmu, do boje jde i juniorka. Honba za případnou obhajobou začne aktuálně druhému celku tabulky na hřišti Plzně.

Špička tabulky je hodně vyrovnaná, na vedoucí Slavii Brňané ztrácejí bod, v dosahu je i třetí Mladá Boleslav. V úvodním utkání s Plzní dokázala Zbrojovka vyhrát 3:1, čímž odstartovala povedenou sérii pěti výher v řadě.

Trenéru Dostálkovi aktuálně dělá vrásky hlavně marodka mužstva. "Je bohužel stále široká, aktuálně na ni přibyl Dalibor Dvořák. Někteří hráči začínají s tréninkem, o místo bojují dorostenci. Je to na nich, aby šanci využili."

V mužstvu by se měly objevit dvě nové tváře. "Petr Drahoš tu bude hostovat na půl roku, v jeho případě je vše dotaženo. U Tomáše Briganta se ještě dolaďují poslední formality," vysvětlil Dostálek.

Ten pochopitelně může pro jarní boje počítat i s hráči širšího kádru "áčka". Na podzim takto juniorce vypomohli například Marković, Lutonský, Glaser, Doležal či Hyčka. "S trenérem Kotalem jsme domluvení, vždycky to bude záležet na konkrétní situaci. Naši kluci z juniorky dostali možnost ukázat, co v nich je," komentuje trenér i účast Kunce, Vávry, Sedláka, Malíka či Veselého v přípravě mužů.

další články

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B
A-tým
27.03.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B

B r n o - Jediná jarní reprezentační pauza je minulostí a druhá nejvyšší soutěž pokračuje dvacátým...
SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?
Ostatní
27.03.2024 | Martin Lísal. FOTO: fotbal.cz

SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?

B r n o - Březnová reprezentační pauza je u konce, do svých týmů se postupně vracejí i hráči...
SOUHRN: Zbrojováci na hostování
Ostatní
25.03.2024 | Martin Lísal

SOUHRN: Zbrojováci na hostování

B r n o - V reprezentační přestávce je rubrika, mapující osud hráčů Zbrojovky na hostování,...