Uvidíme, jaké budou výsledky rezonance, říká smířlivě marod David Pašek

Uvidíme, jaké budou výsledky rezonance, říká smířlivě marod David Pašek

B r n o - David Pašek prožil poměrně smolné soustředění. Čtyřgólového podzimního střelce zlobil sval, odehrál tak jen půlhodinu utkání proti maďarskému Dunaújvárosi.

V tom navíc Zbrojovka podlehla. "Nic příjemného to není, přišlo to nevhod. Podmínky byly skvělé, dobrá tráva, příjemné počasí, a já to musel jen sledovat a nemohl se zúčastnit a trénovat. Alespoň že v týmu byla nálada dobrá, to mi dost pomáhalo. I výsledkově se to soustředění snad povedlo, dvakrát se vyhrálo, napadaly tam nějaké branky."

Ovšem sval byl proti. "To utkání jsem dohrál, ale druhý den to začalo zase zlobit a nedalo se s tím nic dělat. Dnes jsem byl na magnetické rezonanci a podle výsledků uvidíme, co dál, proč to zlobí a jak to případně řešit. Když jsem v klidu, necítím nic, ale jakmile začnu s tréninkem, limituje mě to," prozrazuje Pašek, že na konkrétní výsledky si musí (stejně jako my) počkat. Jasno by mělo být nejpozději do dvou dnů.

Právě jejich střílení měl na podzim v popisu práce Pašek, ač to leckoho mohlo překvapit. Do letošní sezony se trefil v lize jednou, a rázem je se čtyřmi góly nejlepším podzimním střelcem mužstva (spolu s Markovićem). "S tím souvisí změna postu, už nehraju krajního obránce. Hrajeme navíc trochu jiným stylem a já bych se měl prosazovat," poznamenal Pašek.

Při pohledu na podrobné statistiky je jasné, proč by se zrovna on měl uzdravit. Kdykoliv se trefil, brala Zbrojovka všechny body, a naopak - když střelecky mlčel, urodila se remíza či prohra. "I s trenérem jsme se bavili o tom, že je to opravdu smolné, ale snad budu co nejdřív v pořádku a trénovat. Na jaře musíme uhrát lepší výsledky a chci u toho být," věří.

další články

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B
A-tým
27.03.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B

B r n o - Jediná jarní reprezentační pauza je minulostí a druhá nejvyšší soutěž pokračuje dvacátým...
SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?
Ostatní
27.03.2024 | Martin Lísal. FOTO: fotbal.cz

SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?

B r n o - Březnová reprezentační pauza je u konce, do svých týmů se postupně vracejí i hráči...
SOUHRN: Zbrojováci na hostování
Ostatní
25.03.2024 | Martin Lísal

SOUHRN: Zbrojováci na hostování

B r n o - V reprezentační přestávce je rubrika, mapující osud hráčů Zbrojovky na hostování,...