Výsledky v přípravě jsou pro nás psychickým povzbuzením, tvrdí zkušený Tomáš Janotka

Výsledky v přípravě jsou pro nás psychickým povzbuzením, tvrdí zkušený Tomáš Janotka

Téměř jako jeden muž se ve středu večer sešel tým Zbrojovky v lobby hotelu Grand Park v resortu Lara. Důvod byl jasný: čeští hokejisté začínali proti Švédsku svoji olympijskou pouť a to přeci musí každý sportumilovný Čech vidět. Jen ne ale naši fotbalisté v Turecku.

Žádná místní televize totiž lední hokej nevysílala. „Tady asi neznají Jágra,“ soptil u ovladače kustod Jirka Havlíček. I přes kolísající internetový signál se ale zlatým českým ručičkám podařilo na internetu najít server, kde byl hokej k mání. „Od třetí třetiny jsme se dívali,“ culil se Havlíček.

Zbrojováci ale během svého pobytu na turecké riviéře viděli aspoň českou biatlonovou parádu. „Vysílala to německá ZDF,“ napsal nám Tomáš Janotka, s nímž jsme pak přes facebook chatovali už na ryze fotbalové téma. I když úvod byl také ještě odpočinkový: „Volníčko trávím na procházce, u kafíčka, na masáži, prostě relaxem,“ psal Janotka, který bydlí na pokoji s dalším mazákem Pavlem Zavadilem. „Srazili jsme si na pokoji tři postele, máme letiště jako hrom. Ale Pavel se hodně roztahuje,“ přidal velkého smajlíka Tomáš.

Naši hráči jsou v Turecku ale především na přípravě na ligu, což jim pochopitelně zabere největší část času. V pátek hraje tým poslední přípravu proti Lokomotivu Sofia. Zbrojovka dvakrát zazářila proti kazašskému Pavlodaru a ruskému Krasnodaru. „Výsledky v přípravě jsou zatím velmi dobré. Liga bude zase samozřejmě o něčem jiném, ale je důležité, že v konfrontaci se zahraničními soupeři hrajeme dobře a to nám zvedá sebevědomí, které budeme v zápasech o záchranu potřebovat,“ myslí si Janotka. S jeho jménem býval dlouhá léta spojován post pravého obránce, ale Tomáš se nyní často objevoval i na pravé záloze. „Nevybírám si, hraju, kam mě trenér postaví, ale raději jsem na postu obránce,“ vyjevuje svoje přání. „Zlepšili jsme organizaci hry i kombinaci, zvedáme se a to je dobře,“ zakončuje tok svých myšlenek Tomáš Janotka.

další články

PREVIEW: V sobotu nás čeká Vyškov!
A-tým
19.04.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: V sobotu nás čeká Vyškov!

B r n o - Anglický týden zakončí Zbrojovka utkáním na hřišti druhého Vyškova. Hraje se v sobotu 20....
ROZHOVOR Z PROGRAMU: Peter Štepanovský
A-tým
18.04.2024 | Martin Lísal. FOTO: Martin Tajč

ROZHOVOR Z PROGRAMU: Peter Štepanovský

B r n o - Součástí včerejšího zápasového programu byl i rozhovor s Peterem Štepanovským, hrajícím...
VIDEO: Vítězství jsme moc potřebovali, těší Granečného
A-tým
17.04.2024 | Martin Lísal. FOTO: Petr Nečas

VIDEO: Vítězství jsme moc potřebovali, těší Granečného

B r n o – Zápas s Jihlavou už pozvolna spěl k remízovému výsledku – pět minut před koncem jej ale...