Pavla Mezlíka čeká souboj s Českými Budějovicemi, kde dlouho působil

Pavla Mezlíka čeká souboj s Českými Budějovicemi, kde dlouho působil

Na brněnskou Zbrojovku čeká třetí domácí zápas, do Brna přijedou České Budějovice. Pikantní příchuť bude mít toto měření sil pro Pavla Mezlíka, který na jihu Čech odehrál během tří let přes osmdesát zápasů.

"Motivaci samozřejmě mám, ale nechtěl bych to nějak ventilovat před utkáním. Musím se soustředit hlavně na svůj výkon a na hru pro tým, protože my teď máme trochu jiné starosti," naznačuje Mezlík, že se nechce rozptylovat vzpomínkami na minulost. Stranou tak zůstává i tradiční hecování s bývalými spoluhráči.

Je pravda, že Zbrojovce se poslední zápasy nepovedly. "Za tři kola jsme se někam dostali, pak přišlo devět gólů ve dvou zápasech a to nás zase srazilo. Teď se musíme vrátit zpátky," burcuje Mezlík sebe i spoluhráče.

Uvědomuje si ale, že Brno nečeká nic lehkého: "Budějovice mají podle mého slušný tým, vzadu zkušené Řepku s Lengyelem, doplněné o mladší šikovné hráče. Je jen otázkou času, kdy se v tabulce třeba dostanou výš. My se na ně každopádně musíme připravit."

Krajní záložník zatím nechyběl v dresu Brna ani minutu, vydařil se mu zejména duel v Plzni, kde jeden gól dal a na dva přihrál. "Jsem rád, že můžu nastupovat, únavu nějak nevnímám. Jestli mi něco vadí, tak jsou to velká horka, ale to by teď v sobotu nemělo hrozit. Těším se, že navzdory netradičnímu termínu to doma konečně prolomíme," komentuje Mezlík fakt, že bitva s Jihočechy začíná v sobotu už v 15.15.

další články

U19: Zbrojovka nestačila na Pardubice
Mládež
28.03.2024 | Martin Lísal

U19: Zbrojovka nestačila na Pardubice

B r n o - Dorostenci Zbrojovky ve čtvrtečním utkání dorostenecké ligy přivítali Pardubice. Na...
PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B
A-tým
27.03.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B

B r n o - Jediná jarní reprezentační pauza je minulostí a druhá nejvyšší soutěž pokračuje dvacátým...
SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?
Ostatní
27.03.2024 | Martin Lísal. FOTO: fotbal.cz

SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?

B r n o - Březnová reprezentační pauza je u konce, do svých týmů se postupně vracejí i hráči...