Před odletem do Turecka čekají Zbrojovku dva sobotní zápasy

Před odletem do Turecka čekají Zbrojovku dva sobotní zápasy

B r n o - V sobotu 1. února se Zbrojovka pro tuto zimu nejspíše rozloučí s areálem TCM, odehraje zde přípravný dvojzápas proti rezervě pražské Sparty a Trenčínu. Pak už bude následovat soustředění a liga!

Nadále platí, že Zbrojovka potřebuje hlavně zlepšit produktivitu - naposledy proti Nitře neskórovala. Hráči širšího kádru budou také bojovat o místenku na soustředění do Turecka, kam klub zamíří ve středu. Jakmile bude znám definitivní seznam hráčů, zveřejníme jej na našich stránkách.

Výkop utkání proti Spartě je naplánován na 11 hodin, s Trenčínem se začne o dvě hodiny později. Z obou utkání bude připraven online přenos, vstup do areálu TCM je zdarma.

Něco o soupeřích

Béčko Sparty bojuje v ČFL, kde mu po podzimu patří čtvrtá příčka. V kádru se během zimní přípravy objevil i Milan Jurdík, který ve Zbrojovce působil minulý podzim (naskočil do deseti zápasů, gólově se ale prosadil jen v juniorce). Mužstvo vede někdejší kouč "áčka" Martin Hašek, asistenta mu dělá Michal Horňák.

Trenčín je tradičním soupeřem brněnských fotbalistů, v létě se oba soupeři utkali dvakrát - první zápas rozhodl ve prospěch Zbrojovky gól Davida Jukla, ve druhém se urodila remíza 1:1 (trefili se Pašek a Adi).

Po loňské třetí příčce (která znamenala účast v Evropské lize a byla největším úspěchem klubu) se zdá, že klub na povedenou sezonu navázal, je aktuálně druhý za vedoucím Slovanem. Mužstvo táhne svými góly Tomáš Malec, prosadil se jedenáctkrát a dělí se tak o vedení v tabulce střelců.

Osmkrát se prosadil Gino van Kessel, hostující z Ajaxu Amsterdam. V zimní pauze mužstvo zkouší i další hráče - Španěly Casada a Angoye či dva nigerijské reprezentanty. Výsledky Trenčína v přípravě mají sestupnou tendenci, po úvodních výhrách přišla remíza s Libercem a tři prohry - dvě se Spartou, jedna se Slováckem.

Pro výběr trenéra Ševely je - stejně jako pro Zbrojovku - sobotní duel posledním testem před odletem na soustředění (i Trenčín míří do Turecka).

další články

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B
A-tým
27.03.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B

B r n o - Jediná jarní reprezentační pauza je minulostí a druhá nejvyšší soutěž pokračuje dvacátým...
SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?
Ostatní
27.03.2024 | Martin Lísal. FOTO: fotbal.cz

SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?

B r n o - Březnová reprezentační pauza je u konce, do svých týmů se postupně vracejí i hráči...
SOUHRN: Zbrojováci na hostování
Ostatní
25.03.2024 | Martin Lísal

SOUHRN: Zbrojováci na hostování

B r n o - V reprezentační přestávce je rubrika, mapující osud hráčů Zbrojovky na hostování,...