Další prověrkou bude pro Zbrojovku utkání s Nitrou

Další prověrkou bude pro Zbrojovku utkání s Nitrou

B r n o - Na Zbrojovku čeká ve středu 29. ledna již šestý zimní test, na umělce v TCM se v aktuální sezoně podruhé střetne se slovenskou Nitrou. Výkop je naplánován na 13:30.

Brňané odehrají utkání nejspíše podobným modelem jako předchozí zápasy, šanci by tedy měla dostat většina hráčů (připomeňme, že s mužstvem se nadále připravují i junioři Kunc, Sedlák a Vávra). Důraz bude kladen na zlepšení finální fáze hry - proměňování šancí. To je dle kouče Kotala aktuálně nejpalčivějším problémem Zbrojovky.

Hrát se bude opět v areálu TCM od 13:30, vstupné je zdarma. Z utkání bude zajištěn online přenos.

Něco k soupeři

V loňském ročníku devátý celek Corgoň ligy chtěl letos zamířit výš, místo toho má úplně jiné starosti. Nitra je totiž předposlední, na podzim získala jen deset bodů (stejně jako poslední Dunajská Streda). V celé soutěži také inkasovala nejvíce branek.

Možná nejznámějším fotbalistou, který kdy Nitrou prošel, byl místní rodák Ľubomír Moravčík (jeho synovec se již tradičně s klubem během zimy připravuje). Největším úspěchem klubu je třetí místo ze sezony 2007/08. Bronzové medaile Nitra brala i ve federální lize, konkrétně v ročníku 1988/89.

V aktuálním kádru nalezneme například Brazilce Clebera Nascimenta, autora pěti ligových branek (celkem jich NItra dala sedmnáct). Kapitánem mužstva je Čech Petr Kaspřák, svého času hráč Žižkova či Slovácka.

V aktuální sezoně se oba soupeři již utkali, 6. července skončil přípravný duel remízou 2:2. Za Zbrojovku se trefili útočníci Marković s Kroupou (mimochodem právě Kroupa v Nitře odehrál v roce 2012 osmadvacet utkání a vstřelil dvě branky). V lednu 2010 Brňané v přípravě zvítězili 3:1.

další články

ROZHOVOR Z PROGRAMU: Peter Štepanovský
A-tým
18.04.2024 | Martin Lísal. FOTO: Martin Tajč

ROZHOVOR Z PROGRAMU: Peter Štepanovský

B r n o - Součástí včerejšího zápasového programu byl i rozhovor s Peterem Štepanovským, hrajícím...
VIDEO: Vítězství jsme moc potřebovali, těší Granečného
A-tým
17.04.2024 | Martin Lísal. FOTO: Petr Nečas

VIDEO: Vítězství jsme moc potřebovali, těší Granečného

B r n o – Zápas s Jihlavou už pozvolna spěl k remízovému výsledku – pět minut před koncem jej ale...
VIDEO: Trenér Kříž po utkání s Jihlavou
A-tým
17.04.2024 | Martin Lísal. FOTO: Martin Tajč

VIDEO: Trenér Kříž po utkání s Jihlavou

B r n o – Kouzlo nového trenérského týmu proti Jihlavě zafungovalo. Zbrojovka vydřela výhru s...