Hlavní cíl Tomáše Kunce? Prosadit se natrvalo do širšího kádru

Hlavní cíl Tomáše Kunce? Prosadit se natrvalo do širšího kádru

B r n o - Zimní přípravu absolvuje s prvním mužstvem tradičně i několik hráčů z juniorky, mezi nimi ofenzivní univerzál Tomáš Kunc. Ten si v loňské sezoně připsal tři starty za první mužstvo a rád by tuto bilanci rozšířil.

Pro Kunce se jedná už o druhou zimní přípravu, v té loňské se podíval v rámci soustředění i do Turecka. "Udělám všechno pro to, abych se v širším kádru udržel. Vím, že to záleží jen a jen na výkonech a na tréninku," je přesvědčen a netají spokojenost s tím, že i letos dostal spolu se Sedlákem a Vávrou tuto šanci. "V kabině jsme tři z juniorky, ale není to tak, že bychom tvořili nějakou izolovanou skupinku. Už se přece jen známe, navíc mladých hráčů je tu hodně," připomíná Kunc Avdiće, Buchtu, Lutonského a další jména.

V únoru jednadvacetiletý fotbalista zasáhl do bitev proti Znojmu, Jihlavě a Ružomberku - nehrál tedy jen proti Olomouci a Třinci (den před tímto utkáním nastoupil za juniorku v Olomouci). "Asi nejlepší zápas byl ten s Ružomberkem. Tam už bylo znát, že hrajeme fotbal, už se to blížilo tomu, jak by to mělo vypadat," bilancuje hráč, jehož povinnosti jsou spíše ofenzivní.

"Asi nejvíc mi sedí post pravého křídla kdekoliv, v útoku či v záloze. Musím si samozřejmě plnit i defenzivní úkoly, k tomu třeba zkoušet akce jeden na jednoho ze strany," svěřuje se rodák z Boskovic.

V jeho kariéře nalezneme hned několik zajímavých bodů. "Asi nejvýš řadím tři zápasy v áčku, zejména ten s Plzní mi hodně dal. Na stejné úrovni bych viděl premiéru v národním týmu, kdy se mi povedlo dát hned gól. A zapomenout nesmím na loňskou sezonu juniorky," vyjmenovává.

V juniorce na podzim Kunc nadále nastupoval, v devatenácti zápasech vsítil dvě branky. "Začátek se nám moc nepovedl, pak to šlo nahoru a po podzimu je to hodně otevřené, vršek tabulky je vyrovnaný." A jak to bude s dalšími zápasy v reprezentaci? "Pro to, abych byl nominovaný, musím hlavně hrát dobře v klubu," má jasno Kunc.

Cílů má tedy hned několik, ten hlavní je ale jasný. "Věřím, že přidám nějaké další zápasy za první tým. Vím, že to bude složité, hrajeme o záchranu, v tom boji musíme využít zkušeností a těch já moc nemám. Ale rád bych se v áčku prosadil," zakončuje.

další články

Program týmů Zbrojovky v týdnu od 22. do 28. dubna
Ostatní
22.04.2024 | Martin Lísal

Program týmů Zbrojovky v týdnu od 22. do 28. dubna

B r n o - Během posledního dubnového víkendu se "áčko", rezerva i dorostenecké týmy představí na...
U12: Zbrojovka zdolala Zlín
Mládež
21.04.2024 | Martin Lísal

U12: Zbrojovka zdolala Zlín

B r n o - Mladší žáci Zbrojovky (U12) přivítali o víkendu v Horních Heršpicích mužstvo Zlína. V...
U13: Zbrojovka remizovala se Zlínem
Mládež
21.04.2024 | Martin Lísal

U13: Zbrojovka remizovala se Zlínem

B r n o - Mladší žáci Zbrojovky (U13) hostili v utkání finálové nadstavby. Z převahy a řady šancí...