Největším problémem Zbrojovky je proměňování šancí a efektivita v útoku, ví trenér

Největším problémem Zbrojovky je proměňování šancí a efektivita v útoku, ví trenér

Neproměňování šancí a malá efektivita v útoku, to jsou stále největší slabiny Zbrojovky v probíhajícím přípravném období. Ukázalo se to i v sobotním závěrečném zápase Tipsport ligy, v němž Brňané porazili Třinec 2:1. „Gólů jsme ale měli dát více,“ poznamenal po utkání trenér Václav Kotal.

Zbrojovka šla do vedení hned v prvních minutách. „První půle byla z naší strany dobrá, dobře jsme kombinovali, dali jsme pěkný gól po rychlé akci,“ byl spokojen kouč s výkonem, který by se dal označit jako dosud nejlepší v přípravě. „To je ale dáno také kvalitou soupeře. Dnes jsme dobře kombinovali, hodně jsme byli na míči, ale proti týmu z druhé ligy jsme se měli prosadit mnohem více, efektivita v koncovce je náš velký problém,“ dodal Kotal. „Fotbal je o gólech, co je nám pak platná slušná hra, dobrá kombinace, když nedáme branky? To pak degraduje výkon celého týmu,“ je si vědom trenér a tím pádem i ukazuje, kudy se bude ubírat další, už víceméně herní, příprava do zahájení ligy.

Zbrojováci mají za sebou hrubý fyzický blok, zakončený v tomto týdnu testy na Masarykově univerzitě. „Testy se teď dělají poněkud jinak, takže nemám přesné srovnání hodnot oproti minulosti. Ale podle vyjádření těch, kteří testy vyhodnocovali, by měly být hodnoty dobré. Navýšila se rychlost u hráčů, to je pro nás dobrý ukazatel. Ovšem rozhodující stejně budou výkony na hřišti,“ vysvětluje Kotal.

A k tomu samozřejmě bude směřovat i zbývající část přípravy. Její skladba se mění, od nabírání hrubé síly se přechází k herním a taktickým prvkům. Ve středu hraje Zbrojovka v TCM od 13.30 hodin s Nitrou a v sobotu s Trenčínem. To také bude poslední možnost vidět Zbrojovku před začátkem soutěže. Generálku na ligu totiž absolvuje na soustředění v Turecku. „Tam už to vyloženě bude o pilování herní kvality,“ říká kouč.

Sobotní zápas sledovali pouze z tribuny Petr Glaser a David Pašek, oba jsou nyní ve stavu marodů. Glasera trápí lýtkový sval, Pašek pokulhával po Tréninkovém centru s ortézou na levém koleni. Nemělo by jít ale o nic vážného. „Glaser by se měl zapojit do tréninku v pondělí, Pašek ve středu,“ upřesnil trenér, jemuž o víkendu chyběl i nemocný Stanislav Vávra. Pokud bude potřeba, doplní áčko v tréninku hráči z dorostu, neboť juniorka jede v pondělí na týdenní soustředění do Luhačovic.

další články

Program týmů Zbrojovky v týdnu od 22. do 28. dubna
Ostatní
22.04.2024 | Martin Lísal

Program týmů Zbrojovky v týdnu od 22. do 28. dubna

B r n o - Během posledního dubnového víkendu se "áčko", rezerva i dorostenecké týmy představí na...
U12: Zbrojovka zdolala Zlín
Mládež
21.04.2024 | Martin Lísal

U12: Zbrojovka zdolala Zlín

B r n o - Mladší žáci Zbrojovky (U12) přivítali o víkendu v Horních Heršpicích mužstvo Zlína. V...
U13: Zbrojovka remizovala se Zlínem
Mládež
21.04.2024 | Martin Lísal

U13: Zbrojovka remizovala se Zlínem

B r n o - Mladší žáci Zbrojovky (U13) hostili v utkání finálové nadstavby. Z převahy a řady šancí...