Prohráli jsme si to sami, přiznává brankář juniorky Radek Petr

Prohráli jsme si to sami, přiznává brankář juniorky Radek Petr

K pátému kolu juniorské nejvyšší soutěže nastoupili brněnští fotbalisté na hřišti v Hradci Králové. Diváci sledovali velmi vyrovnané utkání, ve kterém padla pouze jedna branka. O tu se postarali domácí z pokutového kopu. Zbrojovka nevyužívala šance a z východočeské metropole si tak nedovezla ani jeden bod. „Za chyby se platí,“ uvědomoval si pětadvacetiletý brankář Radek Petr.

Zbrojovka přijela do Hradce sebevědomá. Vždyť z prvních čtyř kol získala plný počet bodů. Tato série se ale zastavila. "Dnes jsme si to prohráli sami. Kluci akorát viděli, jaký ten fotbal někdy umí být," neváhal hodnotit utkání gólman vicemistrů světa do 20 let z roku 2007.

„Za chyby se platí. V prvním poločase jsme měli dvě tutovky, které jsme neproměnili. Ve druhé půli přišla zbytečná penalta po našem nedorozumění," pokračoval.

Aktéři zápasu se snažili o pohlednou kombinaci, brankové příležitosti ale nevyužívali. Gólu se diváci dočkali až v 64. minutě, kdy byl v pokutovém území faulován domácí fotbalista Michael Hofman. Sám postižený se pak ujal exekuce.

„Penalta je vždycky vabank. Já jsem sice odhadl dobře stranu, ale protihráč ji kopl výtečně. Přízemní střela mířená k tyči. Prostě ideálně kopnutá penalta," komentoval zahrávaný pokutový kop brankář z jihomoravské metropole.

Ten už do této soutěže věkově nepatří, dle pravidel ale nastupovat může. Do utkání smí totiž zasáhnout celkem pět hráč starších 21 let, přičemž dva z toho mohou být na soupisce seniorského A-týmu.

Pro Petra to byl již druhý start v rámci letošního ročníku. Nad juniorskou ligou se však stále vznáší plno otazníků.

„Myslím si, že je to správný krok, jelikož z doby mého působení v Itálii vím, že je tam tato soutěž zcela běžná. Ten model je tam stejně nastavený, starší hráči z A-týmu, kteří nedostanou příležitost, si jdou zahrát za tu juniorku," porovnával dva zcela rozdílné fotbalové kouty.

Cíl této soutěže je připravit mladé fotbalisty na velký fotbal. Mají k tomu dopomoci i zkušenější hráči. Otázkou zůstává, jak se bude tento projekt hodnotit po sezóně. „Rozdíl je samozřejmě vidět. V té juniorské soutěži na to mají kluci daleko víc času než v první lize. Je to hlavně taky o psychice. Dospělý fotbal všichni sledují, tam je ten tlak na hráče daleko vyšší," uzavírá hodnocení Petr.

další články

Změna otevírací doby Fanshopu
Ostatní
19.04.2024 | Martin Lísal

Změna otevírací doby Fanshopu

B r n o - Oficiální zbrojovácký Fanshop přechází od pondělí 22. dubna na novou otevírací dobu. Nyní...
PREVIEW: Béčko hostí Velké Meziříčí, hraje se v ADAX INVEST Areně!
B-tým
19.04.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Béčko hostí Velké Meziříčí, hraje se v ADAX...

B r n o - Brněnský B tým se podruhé v této sezóně představí na hlavním hřišti v ADAX INVEST Areně....
PREVIEW: V sobotu nás čeká Vyškov!
A-tým
19.04.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: V sobotu nás čeká Vyškov!

B r n o - Anglický týden zakončí Zbrojovka utkáním na hřišti druhého Vyškova. Hraje se v sobotu 20....