Už se nám víc dařila souhra a naše hra byla víc organizovaná, myslí si autor prvního gólu roku 2014

Už se nám víc dařila souhra a naše hra byla víc organizovaná, myslí si autor prvního gólu roku 2014

Po sobotním prvním zápase v Brněnských Ivanovicích seděl Karel Kroupa na masérském stole a bandážoval si pravý kotník. „Já jsem první střelec Zbrojovky v tomto roce?“ přemítal nahlas jakoby nevěřil tomu, že právě on otevřel střelecký účet roku 2014. Stalo se tak v první půli zápasu Tipsport ligy s Olomoucí, když dorazil střelu Keresteše.

„To zranění není nic vážného a nesouvisí s tímto zápasem,“ vysvětloval „Krupica“ zabandážovaný kotník a vysvětlil, jak k tomu přišel: „Bylo to na začátku přípravy, srazil jsem se s Avdičem a mám natažené šlachy v kotníku. Při běhání mě to moc nevadí, ale když jdeme na umělku, tak to cítím mnohem víc.“ Počasí tohoto ledna však fotbalistům přeje, na nepříliš milovanou umělou trávu nemusí tak často. „To je dobře, že jsme taky trénovali na přírodním povrchu, to v dřívějších letech nepamatuju,“ přidává Kroupa.

Nicméně v sobotu na umělce hrát musel. A když dal první gól Zbrojovky, určitě mu povrch ani nevadil: „Byla to střela zleva, spíš takový střílený centr, dostalo se to ke mně, snažil jsem se, abych to trefil a uklidil do sítě, což se povedlo,“ popsal střelec.

Ve skoro stejné sestavě jako proti Olomouci hrála Zbrojovka i poločas proti Znojmu. „Znojmo byl náš první zápas po hrubé přípravě, oni naopak hráli už předtím a ten rozdíl byl znát. I tak to bylo celkem vyrovnané, jen oni nás vodili do brejků. Proti Olomouci jsme už hráli koncentrovaněji, více se dařila i souhra, byli jsme více organizovaní. Trenér nám kladl na srdce, abychom dobře zakládali útoky, což jsme v týdnu nacvičovali na trénincích. Zlepšení tam bylo cítit, ale pořád je na čem pracovat,“ uzavřel Kroupa, který se už těší na soustředění do Turecka. „Ale napřed se musím dostat do nominace pro Turecko,“ usmál se na rozloučenou.

další články

VIDEO: Trenér Kříž po utkání s Vyškovem
A-tým
20.04.2024 | Martin Lísal

VIDEO: Trenér Kříž po utkání s Vyškovem

D r n o v i c e – Sobotní dopolední utkání ve Vyškově nabídlo nakonec dvě branky, po jedné na každé...
Remízu s Vyškovem zařídil Alijagić
A-tým
20.04.2024 | Daniel Král. FOTO: Petr Nečas

Remízu s Vyškovem zařídil Alijagić

D R N O V I C E - Po výhře s Jihlavou se Zbrojováci vydali k dalšímu utkání do Drnovic, kde svá...
Změna otevírací doby Fanshopu
Ostatní
19.04.2024 | Martin Lísal

Změna otevírací doby Fanshopu

B r n o - Oficiální zbrojovácký Fanshop přechází od pondělí 22. dubna na novou otevírací dobu. Nyní...