Fotbalová sobota - schopnosti Zbrojovky otestují hned dva kluby

Fotbalová sobota - schopnosti Zbrojovky otestují hned dva kluby

B r n o - Na sobotu 18. ledna je pro fanoušky Zbrojovky nachystána řádná porce fotbalu - brněnský klub totiž proti Olomouci a Jihlavě zakončí své účinkování v základní skupině Tipsport ligy. Ve hře je při plném bodovém zisku i postup.

Skupinu C totiž aktuálně vede Jihlava, na kontě má šest bodů - Znojmo zdolala 4:1, Olomouc 1:0. Pokud by Zbrojovka dvakrát uspěla, na celek z Vysočiny se bodově dotáhne. "Výsledky v této soutěži jsou pro nás samozřejmě důležité, liga je mediálně sledovaná. Dají nám navíc určitý obraz týmu, hráči si pod tlakem výsledků lépe uvědomí chyby i přednosti," potvrdil trenér Kotal, že Zbrojovka soutěž nebere na lehkou váhu.

Jasné však je, že brněnské hráče po prohře se Znojmem (0:1) čeká těžká práce. Proti Olomouci nastoupí v 11 hodin, Jihlavu vyzvou ve 13:30. "Nastoupí takřka totožné jedenáctky, jako ve středu na oba poločasy. S největší pravděpodobností se navíc do hry zapojí i uzdravený Keresteš," doplnil Kotal.

Vstupné činí i tentokrát 30 Kč (platí pro oba zápasy). Ženy, děti do 15 let a osoby s průkazem ZTP mají vstup zdarma, stejně jako majitelé permanentek. V areálu je zajištěno občerstvení. Ideální spojení nabízejí linky 40 a 48 brněnské MHD, které odjíždějí ze zastávky Úzká (výstupní zastávka je Ivanovické náměstí).

Z obou utkání bude připraven textový online přenos.

Loňský finalista již hraje jen o čest

Olomoučtí fotbalisté mají jistotu, že loňské finále neobhájí. Mohou sice ještě získat šest bodů, ale díky prohře s Jihlavou mají horší vzájemný zápas.

Se Zbrojovkou se Sigma v této soutěži potkala v roce 2011, na úvod skupiny vyhrála 3:2. Rozdíl v tabulce byl na konci právě tříbodový, Brnu zbylo druhé místo a Olomouc nakonec celý turnaj vyhrála. V utkání si zahrál ze současných Zbrojováků Luděk Pernica, spolu s ním například i současný trenér juniorky Richard Dostálek.

Kromě prohry s Jihlavou nastoupila Olomouc proti béčku Slovácka, které porazila 6:1. Duel se Zbrojovkou tak bude v přípravě třetí. Připomeňme ještě, že v aktuální sezoně byla úspěšnější Olomouc, doma zvítězila 2:0.

Obhájí Jihlava postup?

V loňské sezoně Jihlavští skupině dominovali, se ziskem deseti bodů postoupili do semifinále a v něm vypadli s Olomoucí. Letos jim stačí bodík, při určité konstelaci výsledků si mohou dovolit se Zbrojovkou i prohrát. Před rokem se jednalo o premiéru Brňanů v zimní přípravě, která nedopadla nejlépe - Jihlava zvítězila 4:0.

Vysočině se v posledních letech turnaj poměrně daří. V roce 2012 si dokonce připsala vítězství, v cestě za mím porazila Zbrojovku ve skupině 2:0. Brňané dokázali vyhrát o rok dříve, pod výsledkem 2:0 byli podepsáni Kalabiška s Rabušicem a v sestavě se opět objevil i Luděk Pernica.

Kromě zmíněných utkání Tipsport ligy sehrála Jihlava ještě přátelský duel s Vlašimí, ve kterém zvítězila 1:0 - je tedy prozatím stoprocentní. V "ostrém" podzimním boji se z bodů radovala Zbrojovka, veledůležitým gólem zajistil výhru 1:0 Pašek.

další články

Novým majitelem klubu se stává Libor Zábranský
A-tým
25.04.2024 | Klub

Novým majitelem klubu se stává Libor Zábranský

B r n o - Fotbalový klub FC Zbrojovka Brno mění svou vlastnickou strukturu. Novým majoritním...
U18: Remíza v Opavě
Mládež
24.04.2024 | Martin Lísal

U18: Remíza v Opavě

O p a v a - Dorostenci Zbrojovky (U18) remizovali v dohrávce na hřišti Opavy 2:2. V první půli...
U16: Bodová série skončila v Opavě
Mládež
24.04.2024 | Martin Lísal

U16: Bodová série skončila v Opavě

O p a v a - Mladší dorostenci se ve středu vydali k dohrávce na hřiště Opavy. V divoké přestřelce...