Z prvního zápasu nelze dělat velké závěry, ale prohrát jsme tento duel nemuseli, říká kouč

Z prvního zápasu nelze dělat velké závěry, ale prohrát jsme tento duel nemuseli, říká kouč

Na hřiště se nedostal pouze nemocný Miroslav Keresteš a druhý gólman Doležal. Jinak mohl trenér Václav Kotal vyzkoušet v prvním zápase roku 2014 celý širší kádr, včetně posily ze Zlína Šimona Šumbery. Zbrojovka ve dvou rozdílných jedenáctkách prohrála v rámci Tipsport ligy se Znojmem 0:1.

„Bylo to pro nás první utkání po náročné fyzické přípravě. Bylo znát, že hra z naší strany neměla takové tempo, jaké bychom si představovali,“ pustil se do hodnocení Václav Kotal. „Přesto si myslím, že jsme nemuseli prohrát, hlavně v závěru druhého poločasu jsme si vytvořili dost šancí na vyrovnání. Ale kdo nedá gól, ten nemůže vyhrát,“ usmál se trpce a zejména měl na mysli šanci Markoviče tři minuty před koncem, když srbský forvard netrefil ze tří metrů prázdnou bránu. „Co na to mám říct? Zeptejte se Markoviče,“ odvětil kouč. „Stát se to může, ale při větší koncentrovanosti by to měl samozřejmě dát.“

Do hry zasáhli i hráči, kteří nebyli na podzim členy A týmu: „Ani jeden nezklamal, jak Sedlák v první půli, tak Kunc a Vávra ve druhém odvedli dobrou práci. Šumbera se taky snažil, ale bylo vidět, že se zatím málo zapojuje do hry,“ vysvětlil Kotal. „Musí zlepšit pohyb jak směrem do obrany, tak do útoku, ale z prvního zápasu nechci dělat větší závěry. Musí se adaptovat na náš způsob hry,“ říká trenér.

Zbrojovku čeká v sobotu dvojzápas Tipsport ligy, od 11 hodin se střetne s Olomoucí a ve 13.30 s Jihlavou. V podstatě ale půjde o dva zápasy rozdílných jedenáctek Zbrojovky. „Sestavy necháme velmi podobné těm dvěma z dnešního zápasu. Pokud dojde ke změnám, tak jen kosmetickým,“ naznačil Kotal svoji vizi na sobotu.

další články

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B
A-tým
27.03.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B

B r n o - Jediná jarní reprezentační pauza je minulostí a druhá nejvyšší soutěž pokračuje dvacátým...
SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?
Ostatní
27.03.2024 | Martin Lísal. FOTO: fotbal.cz

SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?

B r n o - Březnová reprezentační pauza je u konce, do svých týmů se postupně vracejí i hráči...
SOUHRN: Zbrojováci na hostování
Ostatní
25.03.2024 | Martin Lísal

SOUHRN: Zbrojováci na hostování

B r n o - V reprezentační přestávce je rubrika, mapující osud hráčů Zbrojovky na hostování,...