Výkon byl dobrý, ale nesmí nás to uchlácholit, varuje Tomáš Janotka

Výkon byl dobrý, ale nesmí nás to uchlácholit, varuje Tomáš Janotka

B r n o - Zbrojovka má za sebou první polovinu sezony, valnou většinu z ní odehrál i Tomáš Janotka, jeden z "letních" nováčků v kádru. Nebýt červené karty v Jablonci, odehrál by nejspíše kompletní porci duelů. Nechyběl pochopitelně ani v domácí podzimní derniéře proti Plzni.

Jaký byl z vašeho pohledu zápas s Plzní?
Podobný tomu se Spartou. Nehráli jsme proti jednomu z nejlepších týmů ligy zle, měli šance, ale soupeř nás potrestal a vyhrál. Výsledek třeba neodpovídal průběhu utkání, na druhou stranu se tím ale nesmíme uchlácholit a říkat si, jak jsme hráli dobře. Protože to jsme si po Spartě říkali taky, plácali nás po zádech a pak přišla série porážek a pád tabulkou.

A stalo se to i na jaře po utkání s Plzní, to jste tu ještě nebyl.
Ale ten zápas jsem viděl v televizi, bylo to opravdu podobné, také Zbrojovka nehrála špatně. Prostě výsledek je takový, že na dojem se nehraje a zisk z tohoto zápasu nemáme, proto bychom ho měli zajistit jinde. Ideálně příští kolo na Bohemce. Že jsme hráli rovnocennou partii s Plzní a předtím se Spartou, to je hezké, ale nemáme z toho nic.

Co bylo podle vás hlavní příčinou prohry?
Jednou z nich byla efektivita. Co Plzeň měla dát, to dala. My ne. Ať už se jednalo o šance v prvním poločase, kdy byl blízko gólu třeba Petr Buchta, nebo ve druhé půli Milan Lutonský a další. Měli jsme tam i náznaky přečíslení, které jsme nevyřešili ideálně. Kdybychom zvýšili vedení před pauzou, mohlo to vypadat jinak, ale na to se nehraje.

Co jste říkal penaltě v závěru poločasu? Z tribuny to vypadalo, že se nevěřícně smějete.
To byl asi ironický úsměv, je pravda, že v první chvíli jsem tomu nemohl věřit. Penalta v nastavení, navíc po souboji, který mi jako penaltový nepřišel. Pak jsem se na to doma díval ze záznamu a hledal tam nějaké přilehnutí, ale těžko soudit. Tecl se sklátil hodně obětavě, potom jsem na něj i něco řval. Nás to každopádně nesmí nijak poznamenat, jak jsem říkal, kdybychom proměnili další šance, nemuselo to hrát roli.

Jak jste spokojen se svým herním vytížením? Nebýt stopky za červenou kartu, odehrál jste zřejmě všechny zápasy.
V tomto ohledu spokojený samozřejmě jsem. Tušil jsem už před příchodem, že bych tu mohl hrát, taková byla moje role. Měl jsem posílit defenzivu a pomoci k tomu, abychom neměli záchrannářské starosti. Při vyrovnanosti tabulky je zřejmé, že to bude boj, ale chtěli bychom se z něj co nejdříve odpoutat, nechceme v něm být.

Jaký zápas byl z vašeho pohledu nejlepší?
Asi utkání s Teplicemi, ve kterém jsme hráli dobrý fotbal a porazili favorita. Obecně jsme se doma zlepšili, i když to nešlo někdy třeba herně, přidali jsme bojovnost, jako s Jihlavou a Znojmem. Mrzuté je, že na to nedokážeme navázat venku, což se musí změnit a to je základ k odrazu. S Bohemians není nač čekat, je to poslední zápas před pauzou.

Čím to, že Zbrojovka sice často vstřelí vedoucí branku, ale nedokáže vedení udržet? Stalo se to už čtyřikrát.
Ty zápasy byly rozdílné. Asi nejvíce nás mrzela Příbram, kde jsme se dostali do ideální situace a vedli patnáct minut před koncem. Jenže místo zodpovědného hlídání výsledku jsme se snažili nadále o rovnocennou partii a soupeř to potrestal. Tam jsme to nezvládli takticky. V Boleslavi jsme dali rychlý gól, ale soupeř to při své kvalitě dokázal zlomit a my navíc hráli špatně, podobně jako na Dukle. A o Plzni už jsem mluvil, otočili to sice se štěstím, ale na to se nikdo neptá.

Díky za rozhovor a ať se daří!

další články

Změna otevírací doby Fanshopu
Ostatní
19.04.2024 | Martin Lísal

Změna otevírací doby Fanshopu

B r n o - Oficiální zbrojovácký Fanshop přechází od pondělí 22. dubna na novou otevírací dobu. Nyní...
PREVIEW: Béčko hostí Velké Meziříčí, hraje se v ADAX INVEST Areně!
B-tým
19.04.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Béčko hostí Velké Meziříčí, hraje se v ADAX...

B r n o - Brněnský B tým se podruhé v této sezóně představí na hlavním hřišti v ADAX INVEST Areně....
PREVIEW: V sobotu nás čeká Vyškov!
A-tým
19.04.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: V sobotu nás čeká Vyškov!

B r n o - Anglický týden zakončí Zbrojovka utkáním na hřišti druhého Vyškova. Hraje se v sobotu 20....