Václav Kotal: Rozhodla efektivita soupeře, branek jsme měli dát víc

Václav Kotal: Rozhodla efektivita soupeře, branek jsme měli dát víc

B r n o - Utkání Zbrojovky s Plzní bylo plné šancí, hosté jich ale proměnili více a proto si odvážejí body za výhru 3:1. Trenér Kotal viděl jednu z příčin prohry právě v efektivitě.

"O tom je fotbal. Rozhoduje individuální kvalita, my bohužel nebyli v zakončení tak efektivní, i když šancí jsme měli dost," hodnotil.

Už úvod utkání byl hodně divoký - hosté měli dvě nadějné možnosti a Zbrojovka ve 4. minutě udeřila zásluhou Jiřího Skaláka. "Nastoupili jsme do zápasu s přílišným respektem, proto soupeř hrozil. Po vstřelené brance jsme ale byli kombinačně lepším týmem, rozhodla ale zmíněná efektivita. Soupeř dva brejky využil," smutnil Kotal.

To jeho protějšek Pavel Vrba mohl být spokojenější. "Opět jsme inkasovali rychlý gól, ale povedlo se nám srovnat a využít další šance. Těžko jsme se prsazovali a Zbrojovka byla ve druhé půli aktivnější, o to je výhra cennější," zahájil i on své hodnocení duelu.

Hlavní postavou Plzně nakonec byl (kromě gólmana Kozáčika) střelec dvou branek Tecl. "Standa se nějakou chvíli hledal, teď je ale ve formě a je pro nás nesmírně úžitečný. Každý hráč potřebuje nějaký čas," komentoval Vrba, pro kterého byl uplynulý týden dost divoký - v pondělí se totiž rozhodl převzít angažmá u národního týmu a opustit Plzeň. "Bylo to hektické období, ale lidé, které potkávám, mi nic nevyčítají, naopak mi přejí hodně štěstí," podotkl k otázce, která snad ani nemohla nezaznít, byť přímou souvislost s utkáním neměla.

Jedním z důležitých momentů byla i penalta, ze které Pavel Horváth v závěru poločasu vyrovnal na 1:1. "Nějaká hodnocení padla už v televizním přenosu, kde to lidé viděli lépe, než my z lavičky," nechtěl tuto situaci komentoval Kotal.

další články

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B
A-tým
27.03.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B

B r n o - Jediná jarní reprezentační pauza je minulostí a druhá nejvyšší soutěž pokračuje dvacátým...
SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?
Ostatní
27.03.2024 | Martin Lísal. FOTO: fotbal.cz

SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?

B r n o - Březnová reprezentační pauza je u konce, do svých týmů se postupně vracejí i hráči...
SOUHRN: Zbrojováci na hostování
Ostatní
25.03.2024 | Martin Lísal

SOUHRN: Zbrojováci na hostování

B r n o - V reprezentační přestávce je rubrika, mapující osud hráčů Zbrojovky na hostování,...