Naším cílem je v posledních dvou zápasech podzimu získat tři body, přeje si trenér Zbrojovky

Naším cílem je v posledních dvou zápasech podzimu získat tři body, přeje si trenér Zbrojovky

Dva zápasy a konec. Volno. Než ale dovolená a odpočinek hráčům nastane, čekají je dva velmi náročné duely. V pátek doma s mistrovskou Viktorií Plzeň a další neděli v divácky atraktivním vršovickém Ďolíčku. „Chceme z těchto dvou utkání vybojovat alespoň tři body,“ klade před sebe a před mužstvo jasně formulovaný cíl trenér Václav Kotal.

A pokusit se splnit tento odvážný, ale zcela jistě nikoliv nereálný cíl bude mít mužstvo už v pátek. Ke smůle Zbrojovky už ovšem Plzeň zažehnala drobnou říjnovou krizi, kdy dostala na frak nejen v Mnichově s Bayernem, ale bodově i herně tápala v lize. Teď se sice v Plzni přetřásá odchod trenéra Vrby, ale zásadní vliv to na tým mít nebude, alespoň si to myslí kapitán týmu Pavel Zavadil.

Z méně povedených plzeňských duelů ostatně čerpal své poznatky při studiu hry soupeře Václav Kotal. „Viktorii chybělo trošku nasazení, na což hráči asi hřešili. Ale doma proti Bayernu už to byla zase Plzeň, jakou ji známe ze své slávy. Určitě to bude pro nás nadstandardní soupeř, ale hrát se dá proti každému. My jsme pečlivě studovali ta utkání, v nichž nebyla Plzeň úspěšná. Chceme se pokusit stejnou taktikou uspět a prosadit se.“

Trenér pak upřesnil, že nemá na mysli Bayern, který v Plzni vyhrál jen 1:0, ale Teplice. A to se dá vzít hned z obou konců. Jednak Teplice doma porazily právě Plzeň 1:0 a uštědřily jí tak zatím jedinou porážku v Gambrinus lize. A Teplice zase neuspěly v Brně po předchozí reprezentační a pohárové přestávce, Zbrojovka tehdy po nejlepším výkonu podzimu zvítězila 3:2, nyní měla zase čtrnáct dní pauzy. „Tři dny na konci minulého týdne dostali hráči více zabrat, přes víkend měli kluci volno, aby dostali do fotbalu větší chuť, což jsem v tomto týdnu pozoroval,“ dodal kouč. „Představu o sestavě mám, moc změn v ní dělat nemůžeme,“ odpověděl trenér na otázku ohledně složení.

Mozkovým trustem Plzně je Pavel Horváth, to není žádná novinka. Ale jak na něj? „V určitém prostoru jej musíte bránit osobně, jinde zase pozičně. To ovšem platí pro všechny tvůrce hry. Na každého hráče existuje nějaký způsob bránění, jen je to potřeba zvládnout,“ zakončuje trenér.

Nic nového není ani po zdravotní stránce. Zapojil se Pavel Košťál, jehož vždy po zápasech trápí třísla, do pátku bude připraven na sto procent. Chybí dlouhodobí marodi Kaščák, Traoré, Schuster a Frejlach.

další články

U19: Zbrojovka nestačila na Pardubice
Mládež
28.03.2024 | Martin Lísal

U19: Zbrojovka nestačila na Pardubice

B r n o - Dorostenci Zbrojovky ve čtvrtečním utkání dorostenecké ligy přivítali Pardubice. Na...
PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B
A-tým
27.03.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B

B r n o - Jediná jarní reprezentační pauza je minulostí a druhá nejvyšší soutěž pokračuje dvacátým...
SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?
Ostatní
27.03.2024 | Martin Lísal. FOTO: fotbal.cz

SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?

B r n o - Březnová reprezentační pauza je u konce, do svých týmů se postupně vracejí i hráči...