Zbrojovka bude opět vybírat hračky pro děti z dětských domovů!

Zbrojovka bude opět vybírat hračky pro děti z dětských domovů!

B r n o - Na dnešní tiskové konferenci se řeč stočila i na charitativní projekty, kterým se Zbrojovka letos věnuje pod sjednocujícím názvem „Naše Zbrojovka dětem“. Nejbližší aktivitou bude výběr hraček pro děti z dětských domovů.

„V tomto ohledu navazujeme na to, co jsme započali v minulém roce, spolupracujeme s nadačními fondy – Modrý hroch a fond Martina Foukala, dále pak i s nemocnicemi a dětskými domovy,“ zahájil tuto část Vlastimil Ostrý, výkonný ředitel klubu.

Stejně jako loni dojde k předvánočnímu výběru hraček od fanoušků. Výběr bude probíhat během utkání s Plzní (22. listopadu ve 20:15) u vchodů na tribuny, hračky ale mohou fanoušci donést i na čtvrteční Trophy Tour do Vaňkovky. Přinést můžete cokoliv, co by dokázalo potěšit děti, pro které je rodinná pohoda u vánočního stromku jen nedostižným snem. Každý dárce obdrží za odměnu nový týmový plakát.

4. prosince dojde k předání vybraných hraček ve Fakultní nemocnici Brno, 10. prosince v Dětských domovech Vranov a Hodonín u Kunštátu a o den později v domovech Brno a Ivančice. U předání budou stejně jako loni asistovat i hráči „áčka“.

Ve spolupráci s fondem Modrý hroch pak Zbrojovka přispěje na zřízení jednoho z pokojů Nemocnice u Modrého hrocha. O projektu, jehož patronem se stal někdejší vynikající útočník René Wagner, se rozepíšeme podrobněji v příštích dnech. V principu se bude jednat o pokoje, ve kterých budou moci dětští pacienti být se svými rodiči, což by mělo přispět k úspěšnější a rychlejší léčbě.

„Navíc bude během utkání s Plzní fondu předán šek, věřme, že s vysokou částku. Svým dílem přispějí i hráči juniorky a prvního mužstva,“ prozradil navíc Ostrý.

Neváhal jsem ani vteřinu, prozrazuje René Wagner

René Wagner poznal důležitost dobročinných akcí již při svém angažmá v Rapidu Vídeň. „Spojení velkých klubů s charitou je užitečné. Ve Vídni to bylo bráno automaticky, jednou za dva měsíce jsme například navštěvovali těžce nemocné pacienty, donesli jim dres a povzbudili je. Měl jsem z toho nepopsatelné pocity, věřím, že jsme jim dokázali alespoň takto pomoci,“ vzpomíná.

I proto se dlouho nerozmýšlel, když byl osloven, aby se stal tváří nového projektu. „Neváhal jsem ani vteřinu. Sám mám z dětství nepříliš příjemné zážitky, spojené s pobytem v nemocnici v předvánočním období. Bylo to hodně smutné a věřím, že pro rodiče a děti bude vzpruhou, když budou moci být spolu,“ je přesvědčený Wagner.

další články

PREVIEW: V sobotu nás čeká Vyškov!
A-tým
19.04.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: V sobotu nás čeká Vyškov!

B r n o - Anglický týden zakončí Zbrojovka utkáním na hřišti druhého Vyškova. Hraje se v sobotu 20....
ROZHOVOR Z PROGRAMU: Peter Štepanovský
A-tým
18.04.2024 | Martin Lísal. FOTO: Martin Tajč

ROZHOVOR Z PROGRAMU: Peter Štepanovský

B r n o - Součástí včerejšího zápasového programu byl i rozhovor s Peterem Štepanovským, hrajícím...
VIDEO: Vítězství jsme moc potřebovali, těší Granečného
A-tým
17.04.2024 | Martin Lísal. FOTO: Petr Nečas

VIDEO: Vítězství jsme moc potřebovali, těší Granečného

B r n o – Zápas s Jihlavou už pozvolna spěl k remízovému výsledku – pět minut před koncem jej ale...