To je škoda, že za Zbrojovku nechytá Petr Čech, litoval malý kuřimský školák

To je škoda, že za Zbrojovku nechytá Petr Čech, litoval malý kuřimský školák

Mládežnické soutěže na podzim většinou skončily, ale zdaleka u konce nejsou zbrojovácká setkání se školou povinnou mládeží. Ve čtvrtek proběhla beseda na základní škole na Jungmannově ulici v Kuřimi. A bylo to velmi vydařené odpoledne!

Mezi školáky zavítali ti hráči, kteří kvůli zranění nemusí podstupovat současný dvoufázový trénink týmu v době reprezentační přestávky. A tak moderátor besedy Petr Opletal, kantor tělocviku na této škole a trenér žáků v našem klubu v jedné osobě mohl na „své“ škole přivítat Aleše Schustera, Marka Kaščáka, Muamera Avdiče a Davida Jukla z juniorky, který doléčuje zraněná záda.

Ještě než tato čtveřice dorazila do školní tělocvičny, vyzvídal malý prvňáček, kdo vlastně na tuto besedu přijde. „Prosím vás, pane, chytá za Zbrojovku Petr Čech? Já bych si od něj chtěl nechat podepsat balon,“ rozveselil přítomné klučina. Ne, Venca Hladký se bát nemusí, konkurenci z Chelsea mu na Srbskou určitě v zimě nepřivedeme…

Nebyl to však jediný dotaz, který obveselil publikum. „Jak dlouho se musí hrát fotbal, aby se to umělo?“ ptala se malá slečna. „A kolik berete peněz?“ vyzvídal už pragmatičtěji uvažující školák. I na takové otázky se ale odpověď našla. Než ji Marek Kaščák vyřkl, sklidil potlesk za to, že jedenkrát reprezentoval Slovensko. „Musíte se snažit být vždycky nejlepší. Dělat fotbal na sto procent. Pak se fotbal naučíte a třeba budete mít štěstí a můžete se tím živit. Ale bez tvrdé práce to nepůjde,“ řekl Marek a přítomní kantoři mu souhlasně pokyvovali. Kaščák také sklidil největší potlesk za to, že se mu líbí fotbal Barcelony, za ním skončil Alda Schuster, fanoušek Chelsea a pak Jukl s Avdičem, příznivci Manchesteru United. Posledně jmenovaný bosenský marod byl zase rád, že nemusel odpovídat na otázku, jakou známku měl na škole z češtiny…

Následná autogramiáda a „penaltové“ kopy na malou bránu, kterou střežili brněnští fotbalisté, jen v příjemné atmosféře završila vydařené odpoledne na ZŠ Jungmannova v Kuřimi.

další články

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B
A-tým
27.03.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B

B r n o - Jediná jarní reprezentační pauza je minulostí a druhá nejvyšší soutěž pokračuje dvacátým...
SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?
Ostatní
27.03.2024 | Martin Lísal. FOTO: fotbal.cz

SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?

B r n o - Březnová reprezentační pauza je u konce, do svých týmů se postupně vracejí i hráči...
SOUHRN: Zbrojováci na hostování
Ostatní
25.03.2024 | Martin Lísal

SOUHRN: Zbrojováci na hostování

B r n o - V reprezentační přestávce je rubrika, mapující osud hráčů Zbrojovky na hostování,...