Stanislav Vávra byl vyhlášen Hráčem 19. kola Juniorské ligy!

Stanislav Vávra byl vyhlášen Hráčem 19. kola Juniorské ligy!

B r n o - Včera si Stanislav Vávra vychutnal oslavy vítězné trefy z duelu proti Teplicím, dnes se navíc může radovat i z ceny pro Hráče kola juniorské ligy, kterým byl vyhlášen!

O informaci do té doby nevěděl. "Ale je to pochopitelně příjemné, navíc se podařilo v utkání zvítězit, bez toho by to tak netěšilo," netajil Vávra spokojenost.

Jeho trefa byla letos devátá, v tabulce střelců brněnský mladík nenápadně stoupá vzhůru. "Tohle ale tolik nesleduju. Pro nás je důležitější, že vítězíme, vytkli jsme si za cíl zkusit do zimy atakovat první příčku," prozrazuje. A tento sen je reálný, Zbrojovka totiž na Mladou Boleslav ztrácí dva body a má přitom dvě utkání k dobru.

Jak by hráč, jehož vzorem je Fernando Torres, svou branku popsal? "Fojtík mi poslal přihrávku mezi hráče, jeden z nich mne vytlačil, tak jsem si míč sekl dovnitř. Naproti mi vystartoval druhý, toho jsem se zbavil kličkou k sobě. Brankář čekal střelu na zadní tyč, zkusil jsem vypálit na přední a přízemní střelou se trefil," popisoval bez příkras situaci, která lahodila oku fotbalového fanouška.

Zbrojovka tak zlomila duel, ve kterém měla problémy. "Trochu jsme soupeře podcenili, ale naštěstí se nám to ve druhé půli povedlo otočit. Po té brance už jsem věřil, že to dotáhneme," říká hráč o momentu ze 76. minuty.

Vávra se Hráčem kola stal již v minulé sezoně, v kádru Zbrojovky patří k těm, kteří měli podíl na titulu. "Občas si v kabině něco řekneme, mladé je třeba usměrnit," směje se a dodává zasněně: "Bylo by dobré zopakovat znovu titul."

Ten řadí Vávra ke svým největším úspěchům. "Zatím jsem víc nedokázal. Jednou jsem hrál za áčko Zbrojovky ve druhé lize, tuším proti Mostu. Je mým snem prosadit se do prvního klubu natrvalo, to ale znamená hodně práce. V létě jsem dostal šanci v přípravě, tak doufám, že něco podobného ještě přijde," hovořil o svém fotbalovém přání, které se vzhledem k faktu, že Zbrojovka hodně pracuje s mladými hráči, nezdá být úplně nesplnitelné. Tak držíme palce!

další články

Novým majitelem klubu se stává Libor Zábranský
A-tým
25.04.2024 | Klub

Novým majitelem klubu se stává Libor Zábranský

B r n o - Fotbalový klub FC Zbrojovka Brno mění svou vlastnickou strukturu. Novým majoritním...
Program týmů Zbrojovky v týdnu od 22. do 28. dubna
Ostatní
22.04.2024 | Martin Lísal

Program týmů Zbrojovky v týdnu od 22. do 28. dubna

B r n o - Během posledního dubnového víkendu se "áčko", rezerva i dorostenecké týmy představí na...
U12: Zbrojovka zdolala Zlín
Mládež
21.04.2024 | Martin Lísal

U12: Zbrojovka zdolala Zlín

B r n o - Mladší žáci Zbrojovky (U12) přivítali o víkendu v Horních Heršpicích mužstvo Zlína. V...