Buchta vyhrál džus v bagu a pak zachránil Zbrojovce bod na Slavii

Buchta vyhrál džus v bagu a pak zachránil Zbrojovce bod na Slavii

V šatně hostí v útrobách stadionu v Edenu to v neděli večer vypadalo, jakoby její dočasní nájemci vyhráli Ligu mistrů. Řinul se z ní hurónský řev a pokřik, kterým zbrojováci doma oslavují vítězství. V neděli si tak vykřičeli bod, teprve druhý zvenku v letošním ligovém ročníku.

Výrazně k němu přispěl gólman Václav Hladký, jenž vychytal druhou nulu po sobě a čtvrtou v sezoně. „Je to super, konečně jsme získali bod zvenku,“ vykládal do novinářských bloků. „V naší situaci je každý bod dobrý, zvlášť tady na Slavii, která je na tom bodově velmi podobně. V minulém kole přijela Jihlava k nám pro bod, tak jsme my dneska přijeli pro bod sem a na rozdíl od Jihlavy se nám to podařilo,“ měl radost brněnský strážce svatyně.

Hladký byl jedním z nejvíce zaměstnaných mužů brněnské jedenáctky. „Hlavně na šance Juhara byla vyložená, jak pro mě, tak pro Buchtiče, ale zvládli jsme to,“ usmál se při vzpomínce na situaci, kdy vyrazil střelu Juhara a Petr Buchta pak skluzem odvrátil gól po dorážce Dávida Škutky.

Petr Buchta, to je také pro Brno slavná a samostatná kapitola tohoto zápasu. Měl ho začít na lavičce jako náhradník, ale chvíli před začátkem se zranil Avdič a tak Buchta musel na hřiště. „Jsem rád, že můžu hrát, to je jasné,“ netajil se tím, že mohl na plac. „Hráli jsme s ostatními náhradníky bago, zrovna jsem vyhrál džus, když mi trenér řekl, že půjdu hrát. Ale rozcvičenej jsem byl,“ podotkl. Buchta takhle na poslední chvíli naskakoval do zápasu podruhé za sebou venku, před čtrnácti dny v Mladé Boleslavi se ale o záskoku za Košťála dozvěděl mnohem dříve, už před rozcvičením.

„Dneska to bylo hodně odbojovaný, bod nám sluší,“ obracel pak myšlenky už k zápasu v Edenu a vrátil se k situaci, kdy onen kýžený bod zachraňoval zmařením největší šance slavistů. „Já jsem napřed myslel, že Juhar stojí v ofsajdu, Škutkovi se balon pak nějak zašmodrchal mezi nohama a já tam dojel skluzem a vykopl jsem jej,“ zakončil Buchta.

další články

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B
A-tým
27.03.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B

B r n o - Jediná jarní reprezentační pauza je minulostí a druhá nejvyšší soutěž pokračuje dvacátým...
SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?
Ostatní
27.03.2024 | Martin Lísal. FOTO: fotbal.cz

SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?

B r n o - Březnová reprezentační pauza je u konce, do svých týmů se postupně vracejí i hráči...
SOUHRN: Zbrojováci na hostování
Ostatní
25.03.2024 | Martin Lísal

SOUHRN: Zbrojováci na hostování

B r n o - V reprezentační přestávce je rubrika, mapující osud hráčů Zbrojovky na hostování,...