V bitvě střelci mlčeli, Zbrojovka veze z Edenu cenný bod

V bitvě střelci mlčeli, Zbrojovka veze z Edenu cenný bod

P r a h a - Brněnská Zbrojovka dokázala na promáčeném trávníku v pražském Edenu urvat druhý letošní bod z venkovních hřišť, v utkání 14. kola remizovala s domácí Slavií 0:0. Přečkala i velké šance soupeře a brankář Hladký tak vychytal druhou nulu v řadě.

Sychravé listopadové počasí přilákalo na utkání 4 407 diváků. Ti v úvodu registrovali vlažný tlak Slavie, řadu ofsajdů a také první střelecký pokus brněnského Skaláka, který po devíti minutách hry zaměstnal Rakovana. Vzápětí zahrozilo na druhé straně, a to poměrně výrazně – Nitrianský z hranice šestnáctky trefil tyč brněnské branky.

Další zajímavý moment přišel o deset minut později – po rohovém kopu (prvním v utkání) střílel Lička a míč vykopával z brankové čáry záložník Fischer. Nebezpečná byla i Juharova akce, který se na několikátý pokus konečně vyhnul ofsajdové pasti. Po sprintu ovšem přestřelil nejen gólmana Hladkého, ale i branku.

Zbrojovka, hrající tentokrát v modrých dresech, měla v první půli k dispozici dva rohové kopy, ty ale nezužitkovala ve výraznější hrozbu. Branku se snažil ve 40. minutě ohrozit Pašek, Rakovan byl nicméně připraven.

Druhý poločas načala další nadějná akce domácího celku. Juharovu zpětnou přihrávku převzal Koreš a bleskurychle prověřil pozornost Hladkého – ta byla ovšem na výši. Prapor Brna pozvedával čas od času zejména aktivní Skalák, jeho centry nicméně obrana domácího celku odvracela.

V 76. minutě se už Pražané málem dočkali, Juharovu střelu Hladký vyrazil na úplně volného Škutku, jeho nepříliš podařenou dorážku ale stihl odkopnout do bezpečí Buchta. Ten přitom původně neměl v základní sestavě vůbec nastoupit, ale při předzápasovém rozcvičení se zranil Muamer Avdić a Buchta zaujal jeho místo. Infarktový moment změnu skóre nepřinesl.

V nastavení ještě hrozil Skalák, byl ale odzbrojen a duel tak nakonec dospěl k bezbrankové remíze. Zbrojovka neinkasovala branku ve druhém utkání za sebou, což se jí naposledy povedlo ještě ve druhé lize. Gólman Václav Hladký neinkasoval již 203 minut.

Ohlasy trenérů

Václav Kotal (Zbrojovka Brno): "Věděli jsme, že nás čeká těžké utkání, Slavie je v podobné situaci jako my a navíc se nám tu dlouhodobě moc nedaří, stejně jako se nám letos nedařilo bodovat venku. Bylo to spíš bojovné utkání, k čemuž přispěl i vytrvalý déšť. Registrovali jsme hodně ztrát, soubojů. Bod pro nás znamená zlepšení situace před závěrem podzimu, za což jsme rádi."
Buchta vyhrál džus v bagu a pak zachránil Zbrojovce bod na Slavii
11.11.2013 | Jan Hrabálek

Buchta vyhrál džus v bagu a pak zachránil Zbrojovce...

V šatně hostí v útrobách stadionu v Edenu to v neděli večer vypadalo, jakoby její dočasní nájemci...
Zbrojovka se v neděli představí v pražském Edenu
09.11.2013 | Jakub Sabol

Zbrojovka se v neděli představí v pražském Edenu

Jsou tu poslední tři utkání před zimní přestávkou. Zbrojovka se momentálně nachází mimo sestupové...