Když zvládneme pohár, pomůže nám to i do ligy, myslí si trenér

Když zvládneme pohár, pomůže nám to i do ligy, myslí si trenér

Fotbalová Zbrojovka sedí v tomto týdnu na dvou židlích. Ve středu hraje odvetu osmifinále Poháru České pošty proti Viktorii Žižkov (výkop v 18 hodin) a v sobotu veledůležité prvoligové utkání s Vysočinou Jihlava (výkop v 17 hodin).

Nemusí to být ale pro Brňany dvousečná zbraň. „Pokud zvládneme dobře Pohár, a to my chceme, může nám to psychicky pomoct do důležitého ligového utkání,“ vnímá propojenost obou duelů trenér Václav Kotal.

Ústředním motivem začátku tohoto týdne byl rozbor nedělního utkání v Mladé Boleslavi a především hra defenzívy celého týmu, který inkasoval pět branek. „Potýkáme se s tím pořád. Už jsem myslel, že po duelu s Teplicemi se tento stav zlepšil, ale v Boleslavi se chyby ještě opakovaly: pomalé přistupování k hráčům soupeře, kteří si tak mohli vytvářet šance a navíc je proměňovat. Tento přístup se musí bezpodmínečně zlepšit, chceme-li uspět,“ vysvětluje dále trenér.

Ve středu proti Žižkovu v Poháru České pošty si to může Zbrojovka všechno znovu vyzkoušet. V Praze prohrála 0:1 gólem ze závěru utkání, z toho vyplývá, že v odvetě podle klasických pohárových počtů musí hrát vzadu na nulu a vpředu dát nejlépe dvě a více branek. Jinak se bude s pohárem loučit. „Chceme se vrátit do pohody, kterou jsme měli po Teplicích. V praxi by to znamenalo vyhrát a postoupit,“ přeje si Václav Kotal. „Nesmím dostat gól a něco dát. Za dva poslední zápasy jsme dali pět gólů, což není špatná bilance. To je pozitivum i z Boleslavi a na to je třeba navázat.“

V sestavě se dají očekávat změny. Jednak po pětibrankovém přídělu, jednak i proto, že v poháru dostává většinou příležitost i lavička. „Určitě budou hrát hráči širšího kádru, stoprocentně,“ dává na to ruku trenér.

další články

Zápasový bulletin na utkání se Spartou B
A-tým
29.03.2024 | Martin Lísal

Zápasový bulletin na utkání se Spartou B

B r n o - V den utkání je tu samozřejmě i čerstvý zápasový bulletin, který je k přečtení online na...
U13: Šest gólů a výhra na Sigmě!
Mládež
28.03.2024 | Martin Lísal

U13: Šest gólů a výhra na Sigmě!

O l o m o u c - Mladší žáci Zbrojovky (U13) zůstávají ve finálové nadstavbě i po třech kolech...
U12: Zbrojovka v Olomouci bez bodů
Mládež
28.03.2024 | Martin Lísal

U12: Zbrojovka v Olomouci bez bodů

O l o m o u c - Mladší žáci Zbrojovky (U12) podlehli ve třetím utkání nadstavby na hřišti Olomouce...