Dvě branky v krátkém sledu zajistily juniorce výhru nad Znojmem

Dvě branky v krátkém sledu zajistily juniorce výhru nad Znojmem

B r n o - Po dvou remízách brněnská juniorka znovu okusila chuť vítězství. Odneslo to Znojmo - Brňané zápas získali v poměru 2:1. Všechny góly padly v rozmezí osmi minut, za Brno se trefili Dvořák a Šembera - oba poprvé v sezoně.

Po zbytečném zaváhání v Třinci se juniorka chtěla vrátit na vítěznou vlnu proti Znojmu, které v posledních třech zápasech dokázalo vydolovat jediný bod. Další ztráta mohla být komplikací jak k znovunabytí psychické pohody, tak vzhledem k situaci na čele tabulky, kde měla před výkopem Mladá Boleslav se dvěma odehranými zápasy navíc náskok osmi bodů.

Svěřenci Richarda Dostálka měli nad svým soupeřem od úvodního hvizdu kombinačně navrch. Do prvního zakončení se po Vávrově centru dostal Hanuš, k ideálnímu pokusu hlavou mu však scházely centimetry. Štěstí pomohlo obraně Zbrojovky po deseti minutách hry, kdy díky špatnému zpracování připravil sám sebe o jasnou šanci Kirschner. První šance s přídomkem "vyložená" přišla pro Zbrojovku ve 20. minutě. Do Krškova centru se hlavou opřel Vávra, hostující brankář Doleček byl však dobře postaven. Ten se znovu vytáhl o pár chvil později, když zastavil jedovatou Krškovu ránu zpoza vápna.

Domácí dobývání brány bylo stále víc a víc nebezpečné. Již opravdu blízko úvodní brance měl ve 34. minutě Vávra, v jasně příležitosti ale poslal míč pouze do tyče. A tak mohl v poslední minutě první půle přijít krutý trest. Agilní Kirschner postupoval zcela osamocen na Veselého, domácí gólman však z tohoto souboje vyšel jako vítěz. Poločas skončil bez branek.

V úvodu druhé půle zůstaly myšlenkami oba celky v kabinách a výsledkem byla celá řada nepřesností v přechodové fázi. Bojovný fotbal s absentující kvalitou směrem dopředu trval až do závěrečné dvacetiminutovky, ve které dostalo Brno svého soupeře pod tlak.

Zbrojovka byla za svou trpělivost odměněna! V 71. minutě se za obranu znojemských dostal Dalibor DVOŘÁK a svým zakončením nedal Dolečkovi nejmenší šanci - 1:0.

A to nebylo vše! Otřesené Znojmo nezachytilo o tři minuty později Vávrův průnik a Michal ŠEMBERA poslal domácí již do dvoubrankového vedení.

Zbrojovka si pak ještě zbytečnou chybou Černého a z ní pramenícím gólem Kirschnera zkomplikovala situaci, závěr utkání si však již zkušeně pohlídala, porazila Znojmo v poměru 2:1 a opět se o další krůček přiblížila Mladé Boleslavi, na kterou se zápasem k dobru ztrácí z druhé příčky pět bodů.