Alois Hyčka o první ligové brance: Neskutečný pocit, který jsem ve fotbale ještě nezažil

Alois Hyčka o první ligové brance: Neskutečný pocit, který jsem ve fotbale ještě nezažil

B R N O - Pondělní večer se navždy vryje do paměti třiadvacetiletého brněnského obránce Aloise Hyčky. V dohrávce 11. kola proti Teplicím předvedl v 68. minutě úžasný slalom mezi protihráči a svou jedovatou střelou nedal brankáři hostí šanci. Vstřelil svůj první gól v nejvyšší soutěži a nasměroval Brno k důležitému vítězství.

Brňané byli před utkáním pasováni do role outsidera, ale hned od úvodních minut bylo patrné, že se s ní nehodlají smířit. "Chtěli jsme být aktivní, věděli jsme, že jim nemůžeme dovolit hrát jejich systém. Věděli jsme, že když na ně nalezeme, budou mít větší problémy než my," poodhalil Hyčka krátce po skončení zápasu taktické pokyny od trenérů.

Daná taktika ovšem nebyla jedinou novinkou, se kterou Zbrojovka na soupeře vyrukovala. "Hráli jsme nový systém. Musím říct, že si ho pochvaluju, protože se dostanu víc dopředu než normální obránce. Jsem tam víc při chuti, je víc šancí a baví mě to," říká nadšeně jeden z členů vloni tak úspěšné juniorky.

Právě ofenzivní manévry brněnského talentu za stavu 1:1 vedly ke gólu, který vrátil Zbrojovku zpátky na koně. "Byl jsem sám na straně, dostal jsem od Pavla Zavadila balón, navedl jsem si ho a věděl jsem, že mám za zády Litsingiho. Míra Markovič mi nabíhal za Matulu. První myšlenku jsem měl tu, že mu to dám do běhu, ale nakonec jsem viděl, že tam za ním běží stoper, tak jsem to zkusil sklepnout do středu. Pak jsem si všiml, že jsou obránci daleko od sebe, tak jsem to zkusil vystřelit, když jsem byl na vápně a zaplaťpánbůh už mně to tam spadlo," oddechl si novopečený ligový střelec Hyčka.

Hyčka si na střelu věřil, protože se před pár dny prosadil i v přátelském utkání na Slovensku a možná si na tento moment vzpomněl i nyní. "Já jsem dal podobný gól i v přáteláku proti Senici, tak jsem to prostě zkusil. Šel jsem mezi dva hráče a věděl jsem, že buď projdu, nebo mě Litsingi škrtne a bude faul na vápně." K faulu naštěstí nedošlo a míč skončil k potěše všech brněnských příznivců v síti.

Ze slov třiadvacetiletého hráče je znát, co pro něj první ligová trefa znamená. "Neskutečný pocit, který jsem ve fotbale ještě nezažil, mám z toho neskutečnou radost. Je to nepopsatelné," rozplýval se dojatý Hyčka, který je už také smířen s tím, že bude muset přispět nějakou tou částkou do klubové kasy. "Něco to stát bude, ale vůbec mi to nebude líto, protože mám z toho gólu obrovskou radost."

další články

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B
A-tým
27.03.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B

B r n o - Jediná jarní reprezentační pauza je minulostí a druhá nejvyšší soutěž pokračuje dvacátým...
SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?
Ostatní
27.03.2024 | Martin Lísal. FOTO: fotbal.cz

SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?

B r n o - Březnová reprezentační pauza je u konce, do svých týmů se postupně vracejí i hráči...
SOUHRN: Zbrojováci na hostování
Ostatní
25.03.2024 | Martin Lísal

SOUHRN: Zbrojováci na hostování

B r n o - V reprezentační přestávce je rubrika, mapující osud hráčů Zbrojovky na hostování,...