Po reprezentační přestávce změříme síly s nejútočnějším týmem ligy z Teplic.

Po reprezentační přestávce změříme síly s nejútočnějším týmem ligy z Teplic.

Je tu konec kvalifikačních zápasů na Mistrovství světa a s ním se opět roztáčí kolotoč prvoligových bojů. Do Brna zavítá mužstvo Teplic, které se nachází ve výborné formě. Zbrojovka však bez ohledu na soupeře musí zabrat a konečně začít sbírat body. V pondělní dohrávce tedy můžeme vidět zajímavé střetnutí.

Náš soupeř

FK Teplice, klub z padesátitisícového města má za sebou již sedmnáct sezón v nejvyšší soutěži a v té osmnácté zatím šlape jako hodinky. Po nezdarech z minulých sezón se Tepličtí vyšvihli do popředí tabulky a dokonce dýchají vedoucímu duu na záda. Kromě skvělých výsledků svěřenci kouče Ščasného baví svojí kombinační hrou a různými parádičkami. Do klubu před sezónou přišli Eugene Salami, Nivaldo a Franci Litsingi, čímž výraznou měrou přispěli k herní pohodě. Do klubu skvěle zapadli a se svými novými spoluhráči se skvěle sehráli. Nyní spolu s Mahmutovičem představují hrozbu takřka pro každého. Důkazem mohou být zápasy se Slavii (0:7), Příbramí (0:4) a s Bohemians (5:1). Před každým zápasem se tak českým fanouškům nabízí otázka, o kolik gólů dnes vyhrají? Doufejme, že to nebude platit i pro duel s námi.

Série porážek, nový trenér a příchod zkušeného stopera Košťála

Zbrojovka je na tom úplně jinak a má na rozdíl od Teplic starosti. Kromě nevyrovnaných výkonů a předposlední příčky se sedmi body ji také trápí absence klíčových hráčů. Kapitán Zavadil by již měl být v pořádku, to však neplatí o Pavlu Mezlíkovi, či Marku Kaščákovi.

Příjemné překvapení v přípravě- Hyčka

Příchod nového kouče Kotala hru oživil. Brňané vyhráli se Znojmem, zlepšeným a hlavně bojovným výkonem se také prezentovali na hřišti Sigmy Olomouc. Další ránu dostaly zadní řady, neboť se v tomto utkání zranil stoper Aleš Schuster. Naše vedení tedy reagovalo po svém a angažovalo bývalého obránce Liberce Pavla Košťála. O místo Aleše se tedy mohou porvat společně s Muamerem Avdičem. Zda Pavel Košťál nastoupí již v pondělí, není podle trenéra jisté, neboť má po svém zranění ještě málo natrénováno. Pozitivem by mohla být forma Lojzy Hyčky, který svůj výkon korunoval gólem v přípravném zápase se Senicí. Alois je ve výborné formě a může být velkým příslibem do budoucna.

Proti Teplicím by případný bodový zisk mohl Brňanům pomoci k získání většího sebevědomí a herní pohody.Utkání, vysílané Českou televizí, nám také může pomoci k úniku ze sestupových pozic. Všichni Zbrojováci jsou na pondělní dohrávku srdečně zváni!

Sestava Teplic v posledním utkání s Bohemians (5:1)

Tomáš Grigar- Milan Matula, Josef Kaufman, David Jablonský, Jan Krob (83. Marek Krátký)- Francis Litsingi, Admir Ljevakovič (77. Martin Jindráček), Štěpán Vachoušek, Nivaldo- Aidin Mahmutovič, Eugéne Salami (54. Ivo Táborský)

další články

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B
A-tým
27.03.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B

B r n o - Jediná jarní reprezentační pauza je minulostí a druhá nejvyšší soutěž pokračuje dvacátým...
SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?
Ostatní
27.03.2024 | Martin Lísal. FOTO: fotbal.cz

SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?

B r n o - Březnová reprezentační pauza je u konce, do svých týmů se postupně vracejí i hráči...
SOUHRN: Zbrojováci na hostování
Ostatní
25.03.2024 | Martin Lísal

SOUHRN: Zbrojováci na hostování

B r n o - V reprezentační přestávce je rubrika, mapující osud hráčů Zbrojovky na hostování,...