„Musíme jít do zápasu s jediným cílem a to je výhra,“ burcuje před duelem trenér Václav Kotal

„Musíme jít do zápasu s jediným cílem a to je výhra,“ burcuje před duelem trenér Václav Kotal

Ligová přestávka končí a jde do tuhého. Pro Zbrojovku do slova a do písmene. V 11. kole Gambrinus hostíme v pondělí od 18.00 hodin Teplice, největší ligové překvapení podzimu. „Musíme jít do zápasu s jediným cílem a to je výhra,“ burcuje před důležitým duelem trenér Václav Kotal.

Teplice se loni zachraňovaly až na poslední chvíli, nyní jsou ovšem štikou ligy a se třiceti brankami nejproduktivnějším týmem. „Velmi dobře se posílily v útočné fázi, proto dávají tolik gólů. Z toho my musíme vycházet, nesmíme dát jejich ofenzivním hráčům tolik prostoru, kolik měli v zápasech, v nichž dali tolik branek. Věřím, že se nám to povede,“ přeje si kouč. „Všichni jejich hráči jsou rychlostně velmi dobře vybaveni. Pokud se dostanou za záda obrany, nemají problém se zakončením. Je to otázka vzájemného zajišťování a existuje víc možností, jak to splnit. Musíme ale vyhodnotit tu správnou,“ naznačuje Kotal hledání receptu na uhlídání Mahmutoviče, Litsingiho a dalších teplických snajperů.

Trenér pak zrekapituloval vše podstatné, co se v pauze událo. „Pro nás ta přestávka nebyla třítýdenní, ale jen čtrnáctidenní, poněvadž jsme hráli pohár na Žižkově. Po tomto duelu přišly na řadu čtyři dvoufázové tréninky, v nichž jsme se zaměřili na vylepšení kondice. Tento blok vyvrcholil přátelským utkáním v Senici, který jsme výsledkově zvládli. V tomto týdnu jsme si zpestřili přípravu utkáním s béčkem Charvatské Nové Vsi, ale to z hlediska fotbalového moc přínosné nebylo,“ řekl Kotal.

Co se týče zdravotního stavu, v plné síle je už kapitán Pavel Zavadil, který minulé kolo v Olomouci nehrál. Do zátěže se dostává i defenzivní posila Pavel Košťál, zapojil se i Sus, takže mezi marody zůstává Mezlík, Kaščák, Traoré a Schuster.

Místo něj může na místě stopera hrát právě Pavel Košťál. „Hovoří pro něj zkušenosti, ale u něj byla pauza hodně dlouhá. Má za sebou jeden zápas v Senici, to byla příprava, takže do pondělka máme o jeho případném zařazení do sestavy čas."

další články

U13: Šest gólů a výhra na Sigmě!
Mládež
28.03.2024 | Martin Lísal

U13: Šest gólů a výhra na Sigmě!

O l o m o u c - Mladší žáci Zbrojovky (U13) zůstávají ve finálové nadstavbě i po třech kolech...
U12: Zbrojovka v Olomouci bez bodů
Mládež
28.03.2024 | Martin Lísal

U12: Zbrojovka v Olomouci bez bodů

O l o m o u c - Mladší žáci Zbrojovky (U12) podlehli ve třetím utkání nadstavby na hřišti Olomouce...
U17: Těsná prohra s Pardubicemi
Mládež
28.03.2024 | Martin Lísal

U17: Těsná prohra s Pardubicemi

B r n o - Také dorostenci kategorie U17 se před Pardubicemi nakonec museli sklonit. V atraktivním...