Mladší žáci skončili na silně obsazeném turnaji v Praze třetí!

Mladší žáci skončili na silně obsazeném turnaji v Praze třetí!

P r a h a - Místo ligového utkání s Líšní čekal nakonec o víkendu na mladší žáky Zbrojovky (U13) kvalitně obsazený turnaj v Praze. Na něm nakonec obsadili třetí příčku.

Zbrojovka v základní skupině zdolala pražskou Spartu a Norimberk, v semifinále ovšem podlehla Žilině, pozdějšímu vítězi turnaje. Chuť si Brňané spravili v boji o bronz, v němž podruhé na turnaji porazili německý Norimberk.

Hrálo se na dva dvacetiminutové poločasy na velkém hřišti. "S turnajem jsme velice spokojení. V týdnu nás postihla velká marodka, zároveň jsme doposud neměli zkušenosti s velkým hřištěm. Kluci se však této výzvy zhostili dobře. Hráli agresivně a kombinačně, soupeřů se nezalekli. Kluky za předvedený výkon chválíme, zároveň bychom rádi poděkovali i rodičům za pomoc s dopravou a podporu během turnaje," okomentovali pražské klání trenéři Janás a Duroň.

Výsledky Zbrojovky

Zbrojovka - 1. FC Norimberk 2:1 (1:1)

Branky: 11. Hložek, 22. Lhotecký - 19.

Martin Janás, Filip Duroň: "V prvním utkání ve skupině jsme narazili na zajímavého soupeře z Německa. Na klucích byla již od začátku vidět veliká chuť se na Norimberk vytáhnout. Soupeře dokázali předčit jak týmovou hrou, tak i individuální prací, ať už s míčem, či nasazením a bojovností."

Zbrojovka - AC Sparta Praha 4:1 (2:0)

Branky: 3. a 5. Hložek, 36. Lacka, 38. Lhotecký - 28.

Martin Janás, Filip Duroň: "Utkání se Spartou bývají vždy vyhecovaná a nejinak tomu bylo i tentokrát. Sparta od úvodu působila velmi sebevědomě, ale kluci dokázali hned na začátku zápasu její nástup zastavit dvěma góly Hložka po velmi hezkých akcích. Oboustranně se hrál útočný fotbal s obrovským nasazením. Zápas jsme však zaslouženě vyhráli. Měli jsme více šancí a útočné akce jsme dokázali dotáhnout do konce."

SF: Zbrojovka - MŠK Žilina 2:4 (1:4)

Branky: 19. a 22. Hložek - 7., 15., 18. a 20.

Martin Janás, Filip Duroň: "V utkání se Žilinou nám bohužel nevyšel první poločas. Kluci působili unaveně a možná i trochu odevzdaně. Ve druhé polovině se však obraz hry diametrálně změnil, hráči ožili a tak si Žilina nevytvořila takřka žádnou šanci. Měli jsme řadu příležitostí, kterými jsme utkání mohli zvrátit na svoji stranu, ale tentokrát zůstaly nevyužity. Žilina nás tak už potřetí v řadě od začátku sezóny dokázala vyřadit ve vyřazovací části."

O 3. místo, Zbrojovka - 1. FC Norimberk 3:0 (1:0)

Branky: 14. Lhotecký, 27. Kuba, 37. Hložek.

Martin Janás, Filip Duroň: "V zápase o umístění jsme znovu narazili na Norimberk. Nastupovali jsme k němu bezprostředně po utkání se Žilinou, takže kluci sebrali poslední zbytek sil a nastoupili k utkání. Únava však byla patrná i na soupeři. Nás těší, že hráči dokázali Norimberk jasně přehrát a zakončit tak turnaj s úsměvem na tváři."

Konečné pořadí

  • 1. MŠK Žilina
  • 2. SK Slavia Praha
  • 3. FC Zbrojovka Brno
  • 4. 1. FC Norimberk
  • 5. AC Sparta Praha
  • 6. FC Baník Ostrava

další články

Program týmů Zbrojovky v týdnu od 18. do 24. března
Ostatní
18.03.2024 | Martin Lísal

Program týmů Zbrojovky v týdnu od 18. do 24. března

B r n o - V reprezentační přestávce má "áčko" volno, stejně tak i týmy U19 a U17. Béčko přivítá v...
U12: Zbrojováci přemohli Líšeň
Mládež
17.03.2024 | Martin Lísal

U12: Zbrojováci přemohli Líšeň

B r n o - Také mladší žáci kategorie U12 svůj vstup do finálové nadstavby zvládli na jedničku. V...
U13: Vysoká výhra s Líšní
Mládež
17.03.2024 | Martin Lísal

U13: Vysoká výhra s Líšní

B r n o - Mladší žáci Zbrojovky (U13) vstoupili do finálové nadstavby úspěšně. Na domácím hřišti...