Host ze Sigmy mohl proti „svým“ hrát, ušetřil za večeři a věří, že s Teplicemi Zbrojovka uspěje

Host ze Sigmy mohl proti „svým“ hrát, ušetřil za večeři a věří, že s Teplicemi Zbrojovka uspěje

Na Andrově stadionu odehrál drtivou část prvoligové kariéry, v sobotu ovšem nastoupil TOMÁŠ JANOTKA proti Hanákům v dresu Zbrojovky.

Na české poměry nezvykle jej potleskem a skandováním jeho jména přivítali i fanoušci Sigmy. „Bylo to velmi příjemné a hezké, jsem rád, že se funkcionáři Brna a Olomouce domluvili a já mohl hrát,“ chválil po zápase Janotka, v jehož smlouvě o hostování byla původně klauzule, že proti Sigmě hrát nemůže.

Bohužel pro svůj současný tým, tedy pro Zbrojovku, už nemohl použít slova chvály na výkon. Prohra 0:2 přervala naději, kterou dávala týden stará výhra nad Znojmem. Právě začínající třítýdenní ligová přestávka tak na Srbské nebude příliš veselá.

„Odehráli jsme dva rozdílné poločasy, v tom prvním jsme byli aktivní, měli jsme šance, nepustili jsme domácí tým do tlaku. Po přestávce jsme naopak byli příliš pasivní, bylo to z naší strany čekání na gól. Druhá půle nebyla z naší strany vůbec dobrá,“ říkal Tomáš.

Porážka nula dva znamená pro Janotku jen to, že ušetřil peníze ze své kapsy. V případě výhry či bodového zisku Brna v tomto duelu slíbil spoluhráčům a realizačnímu týmu večeři. „Body odsud by byly cenné, ale bohužel není nic,“ smutnil Janotka.

Zbrojovka přežila ve druhé půli Ordošem neproměněný pokutový kop, ale stejný hráč ji pak osm minut poté gól stejně dal. „Podle mého názoru předcházel této situaci jasný faul na Lojzu Hyčku, a pak už to dopadlo tak, jak to dopadlo,“ dodal. „Se zvýšeným tlakem Sigmy jsme se nemohli dostat už do tempa, dostali jsme první gól, museli jsme to otevřít a pak už to bylo hotový.“

Zbrojovka tak zůstala po deseti kolech na sedmi získaných bodech, což je málo. „Nikdo z nás není spokojen s tím, jak jsme dole. Před týdnem jsme porazili Znojmo, teď jsme to chtěli potvrdit tady v Olomouci a nepovedlo se to. Teď musíme doma porazit Teplice, máme tři týdny na přípravu. Teplice sice mají obrovskou sílu směrem dopředu. Já se jich nebojím, osobně si myslím, že během reprepauzy taky trochu vychladnou. My na ně vlítneme, tabulka je nesmírně vyrovnaná a každé tři body znamenají posun v tabulce nahoru.“

další články

Program týmů Zbrojovky v týdnu od 18. do 24. března
Ostatní
18.03.2024 | Martin Lísal

Program týmů Zbrojovky v týdnu od 18. do 24. března

B r n o - V reprezentační přestávce má "áčko" volno, stejně tak i týmy U19 a U17. Béčko přivítá v...
U12: Zbrojováci přemohli Líšeň
Mládež
17.03.2024 | Martin Lísal

U12: Zbrojováci přemohli Líšeň

B r n o - Také mladší žáci kategorie U12 svůj vstup do finálové nadstavby zvládli na jedničku. V...
U13: Vysoká výhra s Líšní
Mládež
17.03.2024 | Martin Lísal

U13: Vysoká výhra s Líšní

B r n o - Mladší žáci Zbrojovky (U13) vstoupili do finálové nadstavby úspěšně. Na domácím hřišti...