Zbrojovka nedokázala zužitkovat aktivní úvod, Sigma si zajistila vítězství brankami ve druhé půli

Zbrojovka nedokázala zužitkovat aktivní úvod, Sigma si zajistila vítězství brankami ve druhé půli

Brno nedokázalo vytěžit branku z převahy v úvodních minutách, což se pro další vývoj utkání ukázalo jako klíčové. K bodům nepomohla ani Hladkým zneškodněná penalta.

Svěřenci Václava Kotala chtěli proti Sigmě navázat na výhru proti Znojmu a získat tak další body, které by jim ulehčily postavení ve druhé polovině ligové tabulky. Pro Zbrojovku měl hrát také fakt, že v posledních čtyřech vzájemných měření sil obou celků neodešla ze hřiště ani jednou jako poražený tým. Sigma se však po rozpačitém vstupu do soutěže již stihla vyhoupnout do vrchní poloviny tabulky, a tak se čekala bitva o potvrzení stoupající formy. Zbrojovka vyrukovala na hrotu s uzdraveným Karlem Kroupou, kterému se podařilo v týdnu skórovat v Poháru České pošty.

Zbrojovka skutečně, možná navzdory očekáváním, začala aktivněji než domácí. Byl to zejména David Pašek, kdo větral kraj obrany Hanáků. První, kdo mohl těžit z jeho centrů, byl právě Karel Kroupa, jeho hlavička si však cestu mezi tyče nenašla. Brankáře Blahu pak přinutil k prvnímu zákroku Jiří Skalák, ani po jeho střele se ale hosté neradovali. Po úvodním nátlaku Zbrojovky tempo hry opadlo a na další šanci se čekalo až do 33. minuty. Byla to opět Zbrojovka, které se podařilo probudit fanoušky na Andrově stadionu z letargie. Aktivní Pašek nabil dobře nabíhajícímu Skalákovi, jeho ránu však pozorná obrana Sigmy zablokovala. O minutu později na druhé straně poprvé zahrozil Vepřek, po jeho nepřesném pokusu ale následoval pouze odkop od Hladkého brány.

První poločas se dal bez nadsázky označit za půli Davida Paška, ani jednu z jeho nabídek však spoluhráči nedokázali využít. Další hlavičkový pokus Karla Kroupy ze 36. minuty opět nemířil do brankového prostoru, a tak zamířili oba rivalové do kabin za bezbrankového stavu.

Úvod první půle se bohužel nedokázalo Zbrojovce zachytit a mnohem aktivněji začal její soupeř. Brno se však mohlo spolehnout na fantasticky chytajícího Hladkého. Ten nejprve zlikvidoval Javůrkovu dělovku, Doležalův pokus pak naštěstí pro hosty přeletěl jejich svatyni. Tlak Sigmy gradoval a vyústil v tyč Ordoše a následnou penaltu po zákroku na Doležala. K té se postavil Ordoš, jeho nedůrazný pokus k tyči však Václav Hladký snadno zlikvidoval!

Co se však Michalu Ordošovi nepovedlo po hodině hry, to napravil o osm minut později. Neustále sílící tlak Sigmy snad ani nemohl dopadnout jinak. Ordoš si naskočil na centr střídajícího Navrátila a rozveselil poprvé fanoušky olomouckých.

Zbrojovka se snažila o reakci, domácí si však po vydřené brance dávali vzadu velký pozor. Naopak na druhé straně hřiště se Sigmě otevíral prostor pro kontry. V 79. minutě ještě dokázal Hladký na Varadiho střelu zareagovat, o tři minuty později se však Hanáci mohli radovat podruhé. Navrátil se ukázal jako skutečně platný žolík, když druhou branku připravil v přečíslení právě Varadimu.

Po druhém inkasovaném gólu bylo o osudu utkání rozhodnuto. Alespoň zmírnit porážku se nepodařilo Kroupovi ani v nastavení, a tak svěřenci Václava Kotala další body získat nedokázali a zůstávají po deseti odehraných kolech na sedmibodové hranici.

Ohlasy trenérů

Václav Kotal (Zbrojovka Brno): "Do utkání jsme vstoupili dobře, snažili jsme se nepouštět soupeře do hry a využít naše šance. To se nám bohužel nepovedlo, nadějné akce jsme nedotáhli do gólového konce. Ve druhé půli jsme začali kupit chyby v rozehrávce a přechodové fázi, čehož soupeř dokázal využít. Psychicky nás zpět nevrátila ani Hladkým zneškodněná penalta."
V sobotu se Zbrojovka představí v Olomouci
26.09.2013 | Lucie Hromádková

V sobotu se Zbrojovka představí v Olomouci

B R N O - Po nedělní domácí výhře nad posledním Znojmem čeká na Zbrojovku “výlet” do Olomouce....