V sobotu se Zbrojovka představí v Olomouci

V sobotu se Zbrojovka představí v Olomouci

B R N O - Po nedělní domácí výhře nad posledním Znojmem čeká na Zbrojovku “výlet” do Olomouce. Utkání s tamní Sigmou bude na Andrově stadionu odehráno v Den české státnosti, tedy v sobotu 28.9.2013. Výkop utkání 10. kola Gambrinus ligy je naplánován na 17:00.

OS Zbrojováci pořádají na utkání vlakový výjezd, sraz účastníků je na vlakovém nádraží ve 12:45, vlak odjíždí ve 13:18. Cena jízdného se bude odvíjet od počtu účastníků.

Zpáteční vlak do Brna jede ve 21:07. Zápas bude na dlouhou dobu posledním ligovým střetnutím, další kolo se hraje až 21. října, proto neváhejte! Zbrojovka dvakrát v řadě zvítězila, ale i nadále potřebuje veškerou podporu fanoušků. Zápasy s Olomoucí navíc v drtivé většině patří těm nejzajímavějším, a to po herní i fanouškovské stránce.

Výhry 2:0

V posledním kole nejvyšší české fotbalové soutěže oba sobotní soupeři vyhráli, a to dokonce stejným výsledkem. Brňané zvítězili po šesti prohrách v řadě, na svém hřišti porazili poslední Znojmo 2:0 a poskočili díky tomu na 13. místo tabulky. Za nimi je Jihlava, pražská Slavia a právě Znojmo.

Výsledkem 2:0 zvítězila v minulém kole také Olomouc. Ta se představila na půdě pražských Bohemians a odvezla si z Ďolíčku na Hanou všechny tři body. I díky nim je Sigma na osmé příčce Gambrinus ligy.

Zbrojovku od Olomouce dělí čtyři body – Jihomoravané jich mají prozatím sedm, Sigma jedenáct. Sezóna pro Hanáky nezačala nejlépe, nejprve prohráli doma s Libercem 1:2, nato přišla vysoká porážka na hřišti pražské Dukly – 0:4. Výhry se Olomoučtí dočkali ve třetím kole, kdy porazili Slavii na jejím hřišti 2:3. Ve čtvrtém kole přišla domácí remíza s Teplicemi 2:2.

Tentýž výsledek se opakoval i v dalším duelu hraném v Mladé Boleslavi. V 6. a 7. kole přišly dvě prohry, nejprve doma s Jabloncem 0:1, poté 2:3 v Plzni. Výhra však přišla hned v dalším klání, na svém hřišti porazila Sigma Jihlavu 4:3. Poslední kolo už bylo zmíněno: Bohemians – Olomouc 0:2.

Lídři statistik

Nejlepším střelcem týmu trenéra Martina Kotůlka je třiadvacetiletý útočník Martin Doležal. Ten překonal gólmany soupeřů hned čtyřikrát a je díky tomu sedmým nejlepším střelcem celé soutěže. Kromě vyčnívajícího Doležala se může Sigma spolehnout na pětici dvougólových střelců – slovenského útočníka Ivana Lietavu, záložníky Jana Navrátila s Martinem Šindelářem a Kamilem Karašem a nakonec i bývalého českého mládežnického reprezentanta Adama Varadiho.

Loňské vzájemné zápasy Brna se Sigmou

V minulém ročníku Gambrinus ligy se spolu sobotní soupeři potkali tradičně dvakrát. První zápas byl odehrán v Olomouci přesně rok před tím letošním sobotním a skončil remízou 1:1. Gól vsítil Petr Švancara, který se ovšem v tomtéž utkání na zbytek podzimu zranil.

V jarní odvetě na brněnské půdě zvítězili domácí 2:0. Jednalo se o premiéru trenéra Grmely, důležitou výhrou se Zbrojovka odpíchla k záchraně. Jeden gól byl vlastní ("dosáhl" jej Šindelář po Mezlíkově střele) a pojistku přidal Švancara.

Sestava Olomouce v posledním kole:

Blaha – Javůrek, Škerle (C) (90. Dreksa), Vepřek, Koutný – Vidlička, Karaš (71. Falta), Houska, Ordoš, Navrátil – Varadi (80. Lietava).

další články

Program týmů Zbrojovky v týdnu od 18. do 24. března
Ostatní
18.03.2024 | Martin Lísal

Program týmů Zbrojovky v týdnu od 18. do 24. března

B r n o - V reprezentační přestávce má "áčko" volno, stejně tak i týmy U19 a U17. Béčko přivítá v...
U12: Zbrojováci přemohli Líšeň
Mládež
17.03.2024 | Martin Lísal

U12: Zbrojováci přemohli Líšeň

B r n o - Také mladší žáci kategorie U12 svůj vstup do finálové nadstavby zvládli na jedničku. V...
U13: Vysoká výhra s Líšní
Mládež
17.03.2024 | Martin Lísal

U13: Vysoká výhra s Líšní

B r n o - Mladší žáci Zbrojovky (U13) vstoupili do finálové nadstavby úspěšně. Na domácím hřišti...