Zápas v Olomouci bude úplně o něčem jiném, než pohár v Roudnici, ví trenér

Zápas v Olomouci bude úplně o něčem jiném, než pohár v Roudnici, ví trenér

Ve vinařské oblasti Čech, v Roudnici nad Labem, si ve středu Zbrojovka pochutnala na třetiligovém soupeři v Poháru České pošty jako na pohárku dobrého burčáku. Hladce postoupila do osmifinále druhé nejvýznamnější soutěže v tuzemsku a může se těšit na dvoukolové osmifinále se Žižkovem, který nečekaně uklidil z cesty evropskými poháry kovaný Liberec.

„Hrálo se na velmi těžkém terénu, který ovlivnil kombinaci, jíž jsme se chtěli prosadit. Od začátku jsme měli více ze hry, od druhého vstřeleného gólu na začátku druhé půle už to bylo jenom o tom, kolik gólů se nám podaří vstřelit a jak utkání dohrajeme,“ konstatoval spokojeně trenér Václav Kotal.

Zbrojovka vstřelila čtyři branky, což je v probíhající sezoně druhý nejvyšší počet (po pěti ligových trefách do sítě Bohemians 1905). „Po druhé brance už bylo utkání jednoznačné, navíc jak říkám hodně ztížené nekvalitním terénem. Nechtěl bych tento aspekt nějak vyvyšovat, aby nás to neukolébalo, že jsme dali čtyři branky. Přece jen to byl soupeř ze třetí ligy,“ je si vědom kouč rozdílů ve výkonnosti. „Teď je pro nás podstatný postup do osmifinále,“ nechtěl se pouštět do dalších debat o poháru a ani srovnávat s nedělní ligou proti Znojmu: „Hráli jsme v jiné sestavě, obrana gól nedostala, to se nám celkem povedlo, v útoku si nevedl špatně Karel Kroupa, v záloze třeba Přerovský a taky Hyčka.“

V trenérově mysli se totiž bezprostředně po Roudnici začaly míhat myšlenky o sobotním ligovém derby na Hané. Olomouc prostě bude jiné „kafe“. Zvláště, když stále není jasno o zdravotním stavu některých hráčů, kteří v Roudnici nebyli a o jejich případném startu v sobotním zápase není stále rozhodnuto.

Co však Václav Kotal dobře ví a má zmapováno, je síla olomouckého týmu: „Už zápas v Plzni ukázal stoupajícím úroveň hanáckého týmu, pak to potvrdili v dalších utkáních a naposledy na Bohemians v Praze,“ konstatoval kouč. „Po lize se Znojmem a středečním poháru jsme se dostali do větší psychické pohody a já věřím, že to v sobotu v Olomouci zúročíme,“ přeje si trenér.

další články

Program týmů Zbrojovky v týdnu od 18. do 24. března
Ostatní
18.03.2024 | Martin Lísal

Program týmů Zbrojovky v týdnu od 18. do 24. března

B r n o - V reprezentační přestávce má "áčko" volno, stejně tak i týmy U19 a U17. Béčko přivítá v...
U12: Zbrojováci přemohli Líšeň
Mládež
17.03.2024 | Martin Lísal

U12: Zbrojováci přemohli Líšeň

B r n o - Také mladší žáci kategorie U12 svůj vstup do finálové nadstavby zvládli na jedničku. V...
U13: Vysoká výhra s Líšní
Mládež
17.03.2024 | Martin Lísal

U13: Vysoká výhra s Líšní

B r n o - Mladší žáci Zbrojovky (U13) vstoupili do finálové nadstavby úspěšně. Na domácím hřišti...