Fotbalový klub obnovil tradici návštěv na základních školách v Brně a okolí

Fotbalový klub obnovil tradici návštěv na základních školách v Brně a okolí

B r n o - Fotbalová Zbrojovka navazuje po prázdninách na osvědčený jarní model, kdy navštěvovala základní školy v Brně a okolí s cílem propagovat svůj klub a fotbal obecně. První podzimní zastávkou zbrojováků byla Základní škola na Staňkově ulici v Brně.

Zbrojovku ve středu v poledne „hostili“ žáci prvního stupně, do malé školní tělocvičny přišla zhruba stovka žáků od první do páté třídy a hned uvítali potleskem čtyři hráče prvního týmu, jimž různé důvody nedovolily vyrazit na pohárové utkání do Roudnice: Aleše Schustera, Miroslava Markoviče, Muamera Avdiče a Martina Suse.

K besedě mezi žáky a našimi fotbalisty nebylo zapotřebí ani moderátora. Miroslav Markovič se hned na úvod zeptal, zdali je mezi žáky někdo ze Srbska, a když uslyšel kladnou odpověď, ihned běžel za krajanem. Není se co divit, že jej Mira mezi žáky našel. ZŠ Staňkova se specializuje na výuku dětí cizinců, ty nyní tvoří skoro polovinu žáků školy.

„Je tady někdo z Brna?“ zeptal se hodně hlasitě rodák Martin Sus. Les rukou nahoře a mnohadecibelový křik mu byl pádnou odpovědí. A když místo dětských otázek zazněla prosba – a dáte nám kartičky a plakát? – bylo o osudu fotbalové hodiny rozhodnuto. Děti se vrhly ke stolu pro podpisy a kartičky hráčů, druhá partička zase kopala penalty na malou branku, kdo dal, mohl se culit nad drobným suvenýrem zbrojovácké provenience.

Hodina utekla jako voda, děti si odnesly domů nejen suvenýry, ale i zážitky s našimi fotbalisty. Třeba se některý z žáků v budoucnosti dostane až do ligového áčka Zbrojovky…

Fotogalerie z akce k prohlédnutí zde.

další články

Program týmů Zbrojovky v týdnu od 18. do 24. března
Ostatní
18.03.2024 | Martin Lísal

Program týmů Zbrojovky v týdnu od 18. do 24. března

B r n o - V reprezentační přestávce má "áčko" volno, stejně tak i týmy U19 a U17. Béčko přivítá v...
U12: Zbrojováci přemohli Líšeň
Mládež
17.03.2024 | Martin Lísal

U12: Zbrojováci přemohli Líšeň

B r n o - Také mladší žáci kategorie U12 svůj vstup do finálové nadstavby zvládli na jedničku. V...
U13: Vysoká výhra s Líšní
Mládež
17.03.2024 | Martin Lísal

U13: Vysoká výhra s Líšní

B r n o - Mladší žáci Zbrojovky (U13) vstoupili do finálové nadstavby úspěšně. Na domácím hřišti...