Juniorka v Jablonci vyválčila bod za remízu 1:1

Juniorka v Jablonci vyválčila bod za remízu 1:1

J a b l o n e c - V utkání 12. kola juniorské ligy vybojovala Zbrojovka na hřišti Jablonce bod za remízu 1:1. Ten zajistil precizně zahraným přímým kopem v úvodu druhé půle Vávra.

Zbrojovka nastoupila v kombinované sestavě, v brance se objevil Petr a v záloze Lutonský. Jablonec zase nasadil zkušeného Čížka. Úvodní šanci si připsal hostující Vávra, hlavičkující do Šebkova protipohybu, gólman Jablonce ale stihl zakročit.

Po deseti minutách hry se blýskl i Petr, reflexivním zákrokem vyrazil Jurčovu gólovou hlavičku. Tentýž souboj se odehrál i ve 20. minutě, po samostatném úniku jabloneckého dravce byl opět úspěšnější Petr. Chvilku poté Brnu pomohli o břevno, o které se otřela Ledeckého hlavička.

Ve zbytku půle hru ovlivňovalo nefotbalové počasí - déšť a vítr (z tohoto důvodu se hrálo na umělé trávě, neboť původní hřiště bylo pod vodou). Gólově se prosadil až zmíněný Tomáš Čížek, dvě minuty před pauzou umístil svou ránu přesně k tyči a Petr neměl nárok - 1:0.

Brňané si svůj zásah schovali na úvod druhé půle. Po faulu na Ndiayeho zahrával Stanislav Vávra přímý kop. A provedl to skvostným způsobem, obstřelil zeď a bylo srovnáno - 1:1.

Brno se v této pasáži výrazně zlepšilo a bylo aktivnějším celkem, což také mohlo přetavit ve vítěznou branku. Tři minuty před koncem pláchl obraně Jablonce Vávra, samostatný únik ale zakončil ranou těsně vedle. Zbrojovka tak uhrála letošní první remízu, z Jablonce veze bod.