Václav Kotal po utkání: Druhý gól byl odměnou za aktivitu

Václav Kotal po utkání: Druhý gól byl odměnou za aktivitu

B r n o - Ve své domácí premiéře Václav Kotal dovedl tým k první výhře po šestizápasové sérii proher. Zbrojovka zdolala Znojmo 2:0 a zvládla tak nesmírně důležitý "záchranářský" duel.

„Před utkáním si něco řekneme, ale během něj na to hráči zapomenou. Po skončení už zase ale vědí, co všechno dělali špatně a jak to měli řešit. To se opakuje stále,“ zahájil své hodnocení zkušený kouč. „Dnes jsem vsadil na starší hráče a ti zklamali. U Marka Heinze stále věřím, že něco vymyslí, a stále to nepřichází,“ pokračoval.

Dle Kalvodových slov rozhodl už první poločas. „Je to naše tradice. Chtěli jsme být aktivní, ale bylo z toho čekání na gól, který přišel. Pochopitelně po standardní situaci, i když hráči vědí, co mají dělat. Bohužel jsme to nepokryli,“ lamentoval. „Ve druhé půli se ujala tečovaná střela soupeře, naše rány naopak byly zblokovány mimo. Fotbal trestá tvrdě, nic neodpouští,“ uvědomuje si.

Znojmo je poslední, ještě nevyhrálo – situace klubu není dobrá a vnímá to pochopitelně i trenér. „Bojuju, dokud je šance. Jak to cítí lidé kolem a funkcionáři, to je spíše otázka na ně. Hráči jsou pochopitelně zklamaní, ví, že hrají i o sebe, zejména ti mladší.“

To Václav Kotal se dočkal první brněnské výhry. „Oba soupeři věděli, o co jde, poraženému bylo souzeno poslední místo. Naštěstí jsme to dokázali odvrátit a uhrát po dlouhé době výhru, navíc s nulou vzadu. Soupeř hrál v závěru riskantně, hektické minuty jsme ale ustáli,“ netajil spokojenost.

Zbrojovka uspěla navzdory řadě absencí, chyběl zejména lídr týmu Zavadil. „Je zraněný, prognózu nechám na lékařích. Jak by se hra vyvíjela, kdyby hrál, to nedovedu říct, ale zvládli jsme to. Hráči předvedli dobré akce, jen chybělo přesnější zakončení k tomu, abychom vstřelili klidně i více branek.“

Zbrojovka nakonec vstřelila dvě. "Ten druhý gól byl odměnou za aktivitu, nechtěli jsme, aby se stalo to, co na Dukle," připomněl Kotal předchozí utkání, ve kterém Zbrojovka vedení neudržela. "Snad jsme se odrazili a nastartovali," přeje si on a s ním i všichni hráči a fanoušci Zbrojovky.

další články

Program týmů Zbrojovky v týdnu od 18. do 24. března
Ostatní
18.03.2024 | Martin Lísal

Program týmů Zbrojovky v týdnu od 18. do 24. března

B r n o - V reprezentační přestávce má "áčko" volno, stejně tak i týmy U19 a U17. Béčko přivítá v...
U12: Zbrojováci přemohli Líšeň
Mládež
17.03.2024 | Martin Lísal

U12: Zbrojováci přemohli Líšeň

B r n o - Také mladší žáci kategorie U12 svůj vstup do finálové nadstavby zvládli na jedničku. V...
U13: Vysoká výhra s Líšní
Mládež
17.03.2024 | Martin Lísal

U13: Vysoká výhra s Líšní

B r n o - Mladší žáci Zbrojovky (U13) vstoupili do finálové nadstavby úspěšně. Na domácím hřišti...