Když jsem hrál za Karvinou, dal nám Heinz tři góly, takže víme, na koho si dát pozor, říká Fischer

Když jsem hrál za Karvinou, dal nám Heinz tři góly, takže víme, na koho si dát pozor, říká  Fischer

Před brněnským publikem si odbude svoji premiéru, v tomhle směru je čerstvá posila ROMAN FISCHER brněnským zelenáčem. Nicméně z vlastní zkušenosti zná Znojmo jako málokterý hráč Zbrojovky. Hrál proti němu loni ve druhé lize jako fotbalista Karviné.

Moc dobré vzpomínky na vzájemné duely se Znojmem ale nemá: „Můj tým nedal Znojmu nikdy ani gól a neuhrál ani bod,“ vzpomíná (nerad) na zápasy v dresu Karviné, které skončily výhrou Znojma 1:0 a 3:0. „Tři góly nám dal Mára Heinz, takže je jasné, na koho si musíme dát největší pozor,“ ví přesně.

V neděli půjde o derby, o zápas týmů dvou měst, od sebe vzdálených sedmdesát kilometrů. Fischer však z této skutečnosti žádný větší tlak necítí. „Jde to trošku mimo mě, myslím tím atmosféru derby. Já to nijak nerozlišuju,“ říká bývalý hráč Hradce. „Ledaže by hrál Hradec proti Pardubicím. To jsem zažil a byli u toho i policajti,“ usmívá se. „Já se spíš dívám na to, že jsme šest utkání po sobě nevyhráli. Teď musíme zabrat, nebo to bude pak čím dál tím horší,“ přiznává muž, který vděčí za své brněnské angažmá trenérské dvojici Kotal – Šmarda. „Kdyby tady nebyli oni, tak tu nejsem ani,“ je mu jasné.

„Z Brna mám zatím samé kladné dojmy, v tomhle ohledu jsem spokojen. Doufám, že brzo se šňůra porážek promění v šňůru vítězství,“ věří. „Defenzivní činnost byla celkem v pořádku, nedostali jsme gól ze hry, musíme ale líp ubránit standardní situace soupeře,“ vydedukoval Roman po utkání na Dukle. „Teď to bude opatrné, naše útočení musí mít hlavu a patu. Musíme být aktivní, jako na začátku na Dukle. Věřím, že gól nedostaneme a nějaký dáme,“ zakončuje.

další články

Program týmů Zbrojovky v týdnu od 18. do 24. března
Ostatní
18.03.2024 | Martin Lísal

Program týmů Zbrojovky v týdnu od 18. do 24. března

B r n o - V reprezentační přestávce má "áčko" volno, stejně tak i týmy U19 a U17. Béčko přivítá v...
U12: Zbrojováci přemohli Líšeň
Mládež
17.03.2024 | Martin Lísal

U12: Zbrojováci přemohli Líšeň

B r n o - Také mladší žáci kategorie U12 svůj vstup do finálové nadstavby zvládli na jedničku. V...
U13: Vysoká výhra s Líšní
Mládež
17.03.2024 | Martin Lísal

U13: Vysoká výhra s Líšní

B r n o - Mladší žáci Zbrojovky (U13) vstoupili do finálové nadstavby úspěšně. Na domácím hřišti...