Je to derby, musíme se připravit na soupeře jako na tým. Věřím, že uspějeme

Je to derby, musíme se připravit na soupeře jako na tým. Věřím, že uspějeme

Velké fotbalové derby je tu. Po krachu Drnovic je letos opět možné sledovat v Gambrinus lize zápas dvou rivalů z jednoho kraje. V neděli hostí Zbrojovka nováčka ze Znojma, výkop je v 17 hodin. V sázce jsou body, prestiž a také útěk ode dna tabulky. Náš klub je patnáctý, Znojmo poslední, oba týmy mají čtyři body.

„Víme, že nás po porážce na Dukle čeká velmi těžký duel,“ nastínil při setkání s novináři trenér Václav Kotal. „Kdo prohraje tak klesne na poslední místo v tabulce a to my nechceme, stejně jako soupeř. Musíme udělat pro úspěch maximum, abychom byli úspěšní,“ dodal kouč. „Bude to mít náboj derby, my v něm musíme ukázat, že jsme lepší.“

Blíží se konec přestupního termínu, do neděle se musí vyřešit otázka testovaných hráčů: Pavla Košťála a Amadoua Ndiayeho z Francie. „O Pavla bychom zájem měli, ale je to otázka dalšího jednání s Rostockem, kde naposledy působil a taky s hráčem. Co se týče Amadoua, otestujeme ho ještě v jednom zápase juniorky. Na něj se časový limit přestupu nevztahuje, mohl by případně kdykoliv přijít jako amatér,“ řekl Kotal. Takže je jasné, že ani jednoho z nich v neděli na trávníku neuvidíme.

Do zápasu nezasáhne ani Pavel Mezlík. Je stále zraněný, v týdnu netrénoval, stejně jako Pavel Zavadil, klíčový muž zálohy. „Uvidíme, jak to bude s jeho kyčlí, zda-li se dá do neděle do pořádku,“ míní kouč. Na marodce tedy dále zůstávají dlouhodobě Kaščák, Traoré, Sus, vrací se Kroupa, který odehrál část zápasu za juniorku a bude připraven na střídání.

Znojmo je jediným týmem, který je v tabulce pod Zbrojovkou. Ale snazší cestu k bodům v tom trenér nevidí: „Je to derby, tím to je složitější. Věřím, že to kluci zvládnou.“ Znojmo hrálo v pondělí „doma“ na Srbské proti Spartě, chyběl vykartovaný Heinz, jenž se nyní vrací do sestavy. „Proti Spartě podal velmi dobrý výkon Crnkič, mají tam Reljiče, samozřejmě Heinze. Výběr je poměrně široký, musíme se připravit na Znojmo jako na tým,“ řekl Kotal a pak polemizoval s novináři na téma rozestavení „Já preferuji rozestavení útočné a obranné, tedy podle toho, jak bychom chtěli na soupeře hrát a podle toho, jak hraje soupeř na nás. Rozestavení tedy musí být efektivní,“ zdůraznil kouč.

další články

Program týmů Zbrojovky v týdnu od 18. do 24. března
Ostatní
18.03.2024 | Martin Lísal

Program týmů Zbrojovky v týdnu od 18. do 24. března

B r n o - V reprezentační přestávce má "áčko" volno, stejně tak i týmy U19 a U17. Béčko přivítá v...
U12: Zbrojováci přemohli Líšeň
Mládež
17.03.2024 | Martin Lísal

U12: Zbrojováci přemohli Líšeň

B r n o - Také mladší žáci kategorie U12 svůj vstup do finálové nadstavby zvládli na jedničku. V...
U13: Vysoká výhra s Líšní
Mládež
17.03.2024 | Martin Lísal

U13: Vysoká výhra s Líšní

B r n o - Mladší žáci Zbrojovky (U13) vstoupili do finálové nadstavby úspěšně. Na domácím hřišti...