V 9. kole soutěže Zbrojovka doma přivítá "domácí" Znojmo

V 9. kole soutěže Zbrojovka doma přivítá

B R N O - V neděli 22. září 2013 bude v Gambrinus lize odehráno v rámci devátého kola jihomoravské derby. Brněnská Zbrojovka vyzve na svém hřišti 1.SC Znojmo, které se tak jako hostující tým představí na stejném hřišti, na kterém letos hraje i své domácí zápasy. Zajímavý souboj dvou posledních týmů soutěže startuje v 17:00.

Jižní Morava na dně Gambrinus ligy

Při pohledu na aktuální tabulku nejvyšší české fotbalové soutěže to vypadá, jako by se fotbalu na jižní Moravě nechtělo dařit. Brněnská Zbrojovka je druhý rok od návratu do Gambrinus ligy předposlední, letošní nováček ze Znojma je dokonce úplně poslední. Brňané z osmi kol vyhráli pouze doma s Bohemians 5:1, bod si připsali ještě za remízu s Jabloncem. To vše se však odehrálo na samém startu ligy. V posledních šesti kolech Zbrojovka vždy svému soupeři podlehla a se čtyřmi body je na tom bídně. Prozatím nepomohla ani výměna trenéra, Ludevíta Grmelu nahradil Václav Kotal.

Znojmo je na tom ještě hůře než hráči z moravské metropole. Z osmi zápasů vytěžila pouhé tři body za tři remízy. V prvním kole hrálo Znojmo na půdě Dukly Praha 1:1, hned v dalším zápase doma remizovalo s Teplicemi 0:0 a v přestřelce v pátém kole byl výsledek klání s domácím Jabloncem 5:5. V posledních třech zápasech se Znojemští setkali vždy s pražským týmem. Nejprve podlehli doma Slavii 0:1, poté na hřišti Bohemians prohráli 0:2 a stejným výsledkem podlehli doma Spartě. Nyní tak na nováčka soutěže čeká další ze série venkovních zápasů. Tentokrát to však bude speciální zápas – hostující tým bude hrát na “vlastním” brněnském hřišti, kde je v letošní sezóně v azylu. V plánu je však blížící se přestavba znojemského městského stadionu, aby již vyhovoval směrnicím Gambrinus ligy.

Lídrem Znojma je Marek Heinz

I když není snadné při prohrách sbírat body, přeci jen jeden znojemský hráč ční. Zkušený útočník Marek Heinz vstřelil dva z šesti gólů svého týmu. O ty zbylé čtyři se postarali útočník Miloš Reljić a záložníci Tomáš Okleštěk, David Helísek a Patrik Hrošovský. Sedm z osmi klání Znojma odchytal osmadvacetiletý gólman Vlastimil Hrubý, do zbylého zápasu se postavil o devět let starší Petr Drobisz.

Vzájemné zápasy ve druhé lize

V sezóně 2011/2012 se Brňané se Znojmem potkali ve druhé lize, sehráli tak spolu tradiční dvě vzájemná klání. Na Městském stadionu ve Znojmě vyhráli na začátku října domácí jasně 3:0, góly si rozdělili Vašíček, Lacko a Okleštěk. V současném kádru z těchto střelců najdeme šumperského rodáka Václava Vašíčka, slovenského záložníka Matúše Lacka i Tomáše Oklešťka. Ve druhém, dubnovém zápase zvítězil opět domácí tým, tentokráte to byla Zbrojovka. O její dva góly se postarali Doležal a Švancara z penalty.

Brněnský tým se od předposlední sezóny poměrně razantně proměnil, z tehdejšího kádru Zbrojovky v tom dnešním najdeme například gólmana Martina Doležala, Luďka Pernicu, Pavla Mezlíka, Milana Lutonského či Petra Buchtu. Ve Znojmě stále působí například brankář Vlastimil Hrubý či obránce Todor Yonov. V záloze najdeme stejně jako před dvěma lety záložníky Tomáše Cihláře či Matúše Lacka s Tomášem Oklešťkem. V útoku stále působí již zmíněný Václav Vašíček.

Sestava Znojma z posledního kola:

Drobisz – Mudra, Odehnal, Hnaníček (C), Cihlář – Helísek, Zeba (75. Hrošovský), Nepožitek, Buchta (58. Lacko), Okleštěk – Vašíček (40. Crnkić).

další články

Program týmů Zbrojovky v týdnu od 18. do 24. března
Ostatní
18.03.2024 | Martin Lísal

Program týmů Zbrojovky v týdnu od 18. do 24. března

B r n o - V reprezentační přestávce má "áčko" volno, stejně tak i týmy U19 a U17. Béčko přivítá v...
U12: Zbrojováci přemohli Líšeň
Mládež
17.03.2024 | Martin Lísal

U12: Zbrojováci přemohli Líšeň

B r n o - Také mladší žáci kategorie U12 svůj vstup do finálové nadstavby zvládli na jedničku. V...
U13: Vysoká výhra s Líšní
Mládež
17.03.2024 | Martin Lísal

U13: Vysoká výhra s Líšní

B r n o - Mladší žáci Zbrojovky (U13) vstoupili do finálové nadstavby úspěšně. Na domácím hřišti...