Klub se připravuje na vysokou návštěvu

Klub se připravuje na vysokou návštěvu

Po velice slušné návštěvě na předchozím domácím utkání s Teplicemi a následné výhře v Plzni klub FC Zbrojovka Brno počítá pro nedělní zápas s Jabloncem s rekordním počtem diváků. A samozřejmě dělá maximum pro to, aby se neopakovaly organizační potíže, které se vyskytly před dvěma týdny.

Hlavní problém vznikl s novým systémem prodeje vstupenek, který při své premiéře zkolaboval. "Všem divákům se velice omlouváme. Od utkání s Teplicemi jsme intenzivně pracovali na tom, aby se něco podobného neopakovalo. U nového systému prodeje bohužel selhala technika, přestože při předchozím testování se zdálo být vše v pořádku. Chyby, které jsme zjistili při prvním utkání, však už byly odstraněny. V pondělí jsme vše testovali za plného provozu, dokonce jsme celý systém schválně předimenzovali. A vše bylo v pořádku. Při dalších zápasech by tak už nemělo dojít k podobnému selhání," ujišťuje výkonný ředitel klubu Martin Maťašovský.

Pro utkání s Jabloncem by mělo být rovněž uvolněno víc vstupů na stadion, aby se eliminovaly tlačenice u vchodu. Slibně se rozjel předprodej vstupenek v síti Ticketportal, jehož využití je pro fanoušky ideálním způsobem, jak se vyhnout frontám před pokladnami. Pokladna č. 1 (u konečné zastávky trolejbusu 132) bude mít v neděli otevřeno už od 10 hodin, ostatní pokladny budou v provozu od 15 hodin. Budou přitom rozděleny podle jednotlivých sektorů, což by mělo být u každé pokladny výrazně označeno. Na žádost permanentkářů bude možné zakoupit zápasové bulletiny nejen u pokladen, ale i u hostesek.

Druhá vlna stížností po utkání s Teplicemi se týkala občerstvení a také v tomto směru podnikl klub zásadní kroky k tomu, aby se situace výrazně zlepšila. "Výrazně jsme navýšili počet stánků, na nekryté tribuně by jich měl být dvojnásobný počet. Budeme mít speciální stánky pouze na pivo a nealko, u jiných jsme naopak rozšířili sortiment. Reagovali jsme například na výhrady diváků ze sektoru B, kde chyběly klobásy. Navýšení se netýká pouze počtu stánků na stadionu, ale bude rovněž personální, navíc by měla fungovat i roznáška piva přímo na tribunách. S provozovatelem občerstvení jsme důkladně konzultovali i řešení dalších nedostatků, které jsme zaznamenali," nastiňuje Maťašovský změny, které by měly vést ke zlepšení servisu pro fanoušky.

Klub se samozřejmě snaží dělat maximum pro pohodlí diváka, zároveň by však chtěl všechny fanoušky požádat o spolupráci, která se týká především včasného příchodu na stadion, jehož brány se otevírají už hodinu a půl před začátkem zápasu. "Pokud přijdou tři tisíce lidí pět minut před začátkem zápasu a budou chtít ještě stihnout pivo, tak je logicky nezvládneme obsloužit," dodává Maťašovský, jenž pevně věří, že po utkání s Jabloncem budou všichni návštěvníci stadionu odcházet s mnohem lepšími pocity než před dvěma týdny.

další články

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B
A-tým
27.03.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B

B r n o - Jediná jarní reprezentační pauza je minulostí a druhá nejvyšší soutěž pokračuje dvacátým...
SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?
Ostatní
27.03.2024 | Martin Lísal. FOTO: fotbal.cz

SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?

B r n o - Březnová reprezentační pauza je u konce, do svých týmů se postupně vracejí i hráči...
SOUHRN: Zbrojováci na hostování
Ostatní
25.03.2024 | Martin Lísal

SOUHRN: Zbrojováci na hostování

B r n o - V reprezentační přestávce je rubrika, mapující osud hráčů Zbrojovky na hostování,...