Dva kluby na jednom stadionu? V Brně zatím bez větších problémů

Dva kluby na jednom stadionu? V Brně zatím bez větších problémů

B r n o - Dělba stadionu, to není v české lize nic nového, podobných případů už tu pár bylo (i v Brně před lety hostovalo Slovácko). Většinou s tím je spojena řada problémů, ovšem aktuální kooperace Zbrojovky a Znojma působí takřka idylicky.

Na zákulisí znojemského pobytu v Brně jsme se vyptávali muže nejpovolanějšího – vedoucího technického úseku Jaroslava Černého. „Když to řeknu zjednodušeně, veškerá práce se nám zdvojnásobila, na podzim nám v podstatě vypadly volné víkendy,“ zahajuje své povídání.

Co konkrétně provoz stadionu při ligových zápasech obnáší? „Péče o trávník, příprava tribun a jejich úklid, pořadatelská služba, rozmístění reklam a tak dále. Reklamy si Znojmo zajišťuje samo, stejně tak mají vlastní tiskové služby a hlasatele. Ten s mužstvem absolvoval cestu do ligy, čili si prvoligové zápasy také užívá a Znojmo jej o ně nechtělo připravit,“ usmívá se Černý. „Všechno ostatní zajišťujeme podle smlouvy my, přičemž tři pracovníci Znojma nám předávají pokyny a domlouvají se s námi, co by jak potřebovali.“

Asi největší zátěž znamená takový dvojsměnný provoz pro trávník. „Navíc ten náš je nový. Být mu pár let, tolik by to nevadilo, ale i vzhledem k letošnímu extrémnímu létu je to pro trávu trochu zápřah. Znojmo ale trénuje doma, což je výhodné pro nás i pro ně – ušetří finance i čas, zatímco trávník má čas na regeneraci,“ pokračuje. Vůbec počasí – to bylo a je v kalendářním roce 2012 vrtošivé. „Léto bylo horké, skoro nepršelo a jen zavlažovat, to není úplně ono. Jen doufám, že se umoudří zima a sníh přijde až po skončení podzimní části. To, co se tu dělo v březnu před utkáním s Hradcem, jsem v Brně dlouho nezažil,“ vzpomíná.

Právě během divokého jarního období by už měl stadion „patřit“ zase jen Zbrojovce. „Smlouva je na půl roku, pak by už Znojmo mělo fungovat na svém.“ Pak by se do Brna mohla vrátit i juniorka, která momentálně našla (bodově úspěšný) azyl v Rosicích. „Možná se vrátí už dřív, po reprezentační pauze se uvidí,“ naznačuje Černý.

V této přestávce si stadion trochu odpočine – a personál s ním. „Shodou okolností jedu na dovolenou. Není to tak, že by nám pauza vytrhla trn z paty, ale trávníku to určitě prospěje, přivítáme to,“ usmívá se. Není divu, pracovníci technického úseku za sebou mají hektické období. "Zejména souběh domácích zápasů ve druhém kole byl náročný, hrálo se v pátek a v pondělí, nebylo jednoduché vše připravit."

Jinak si Černý spolupráci klubů nemůže vynachválit, probíhá prý bezvadně. „Zpočátku jsme si museli pár věci vyjasnit, což je pochopitelné, ale jsme na Jižní Moravě, takže se máme rádi a domluva je pohodová, domluvili jsme se na všem,“ směje se. Dělba brněnského stadionu tak (i s přihlédnutím na to, kolik diváků zápasy Znojma navštěvuje) patří zjevně k těm vydařenějším v prvoligové historii.

další články

Změna otevírací doby Fanshopu
Ostatní
19.04.2024 | Martin Lísal

Změna otevírací doby Fanshopu

B r n o - Oficiální zbrojovácký Fanshop přechází od pondělí 22. dubna na novou otevírací dobu. Nyní...
PREVIEW: Béčko hostí Velké Meziříčí, hraje se v ADAX INVEST Areně!
B-tým
19.04.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Béčko hostí Velké Meziříčí, hraje se v ADAX...

B r n o - Brněnský B tým se podruhé v této sezóně představí na hlavním hřišti v ADAX INVEST Areně....
PREVIEW: V sobotu nás čeká Vyškov!
A-tým
19.04.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: V sobotu nás čeká Vyškov!

B r n o - Anglický týden zakončí Zbrojovka utkáním na hřišti druhého Vyškova. Hraje se v sobotu 20....