Po čtyřech prohrách bude hostit Zbrojovka Slovácko

Po čtyřech prohrách bude hostit Zbrojovka Slovácko

B R N O - Po nezdarech, kterými v posledních kolech prošli, se Brňané budou chtít bodově chytit v každém z následujících zápasů. První šance na Zbrojovku čeká už v sedmém kole, v pátek 30. srpna 2013, kdy bude hostit Slovácko. Utkání na Městském fotbalovém stadionu Srbská startuje v 18:30.

Do boje bez Traorého

Kromě další prohry postihla v Ostravě brněnský tým ještě jedna nepříjemná událost. Kvůli ucpané tepně po zápase zkolaboval guinejský záložník Mohamed Traoré, který by již měl být v pořádku. Jisté však je, že do utkání se Slováckem nezasáhne. Pro Zbrojovku je to citelná ztráta, Momo je jedním z pěti hráčů, kteří letos dokázali skórovat. Brňané tak v pátek chtějí vyhrát právě pro něj.

Pondělní utkání na Baníku nebylo pro Zbrojovku vůbec šťastné. Jihomoravané inkasovali oba góly po smolných odkopech, v 84. minutě snížil na 2:1 Buchta a hosté mohli doufat v bod. Zavadilova střela však skončila na břevně, a Brno tak prohrálo počtvrté v řadě a je v tabulce na 12. příčce.

Páteční soupeř Zbrojovky je na tom výsledkově velmi podobně, má na svém kontě také čtyři body za jednu výhru a jednu remízu. Ve druhém kole porazilo Slovácko Jihlavu 2:1 a v pátém kole remizovalo na hřišti Bohemians. Čtyři prohry utržil tým trenéra Svatopluka Habance v Teplicích a v Jablonci (oba zápasy skončily 1:2), doma s Mladou Boleslaví 0:2 a v posledním odehraném zápase 1:3 se silnou Plzní. Na Zbrojovku tak čeká po Baníku další důležitý zápas se soupeřem ze spodní části tabulky Gambrinus ligy. Díky lepšímu skóre je Brno dvanácté a jeho soupeř čtrnáctý.

Šest střelců Slovácka

Oproti Zbrojovce má Slovácko o jednoho letošního střelce více. Tím nejlepším je paradoxně obránce, třiadvacetiletý Slovák Tomáš Košút. Po jednom góle si letos připsali útočníci Václav Ondřejka a Jakub Petr a záložníci Ladislav Volešák, Vlastimil Daníček a Jiří Valenta.

Branku stráží devětadvacetiletý Dušan Melichárek, který odchytal všech šest ligových kol a inkasoval dvanáctkrát. Jeho náhradníkem je o sedm let mladší Milan Heča.

Brněnským divákům se opět představí obránce Jan Trousil, který na Slovácko přišel právě z moravské metropole. V kádru soupeře najdeme i brněnského odchovance Libora Doška. Ten však nastoupil pouze do prvního kola.

Sestava 1. FC Slovácka z minulého kola

Melichárek - Trousil, Reinberk (61. Havlík), Mezlík, Košút - Volešák,Valenta, Martan (15. Petr), Daníček - Kerbr, Haša

další články

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B
A-tým
27.03.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B

B r n o - Jediná jarní reprezentační pauza je minulostí a druhá nejvyšší soutěž pokračuje dvacátým...
SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?
Ostatní
27.03.2024 | Martin Lísal. FOTO: fotbal.cz

SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?

B r n o - Březnová reprezentační pauza je u konce, do svých týmů se postupně vracejí i hráči...
SOUHRN: Zbrojováci na hostování
Ostatní
25.03.2024 | Martin Lísal

SOUHRN: Zbrojováci na hostování

B r n o - V reprezentační přestávce je rubrika, mapující osud hráčů Zbrojovky na hostování,...